B
bojan
Guest
Dali mi neko može pomoći da nađem dijelove za navedeni adapter u Hrvatskoj ( ležajeve, noževe, itd.)
daniel2356 kaže:moraš pogledati prednje noževe tj prve na raketi (ima ih 2), po potrebi ih zamijentit, a polumjesece nabrusiti da ti siječe(ako su loši obavezno nove, inače ti bude naguraval kukuruz i čupal sa korjenom, a nebude ga pustil u raketu)oko 400 kn/kom (mislim), te kad budeš stavljal nove kontra noževe, paziti da imaju odgovarajuču distancu, da ne stružu po plastikama, a noževi u plastikama na raketama ako su ti jako istrošeni, najbolje da ih odma zamijeniš jer ti nebude vukao kukuruz kroz kontra noževe, te najbolje bi bilo složiti da se vrti na 750 okr/min rakete, onda najbolje radi, osim u suncokretu kad se treba vrtitit sporije jer inače prerano otrgne batine pa sve gutne kombajn. imaš noževa za kupiti i u Virju, i u Lonjici kod Dugog sela, ali kod Debeljaka su orginal Geringhoff sa vidijom presvučeni pa se tak jako ne troše.
a kontra noževe moraš stegnuti jako i zakontrirati sa samoosiguravajučim maticama, ali svejedno ti se budu otšarafljivali, i to moraš svaki dan kontrolirati.
daniel2356 kaže:imam ja naljepnicu na svojemu koliko treba biti zazor, pa ču staviti sliku da vidiš. a za okretaje, moraš nači nekoga ko ima brojač koji se prisloni na osovinu i mjeri. ja sam zbog toga napravio novi pogonski lančanik na njemu.
evo ti link di sam ja svojega rastavljal pa sklapal
http://poljoprivredni-forum.com/meh...-reparacija-adaptera-kukuruz-tema3201/#p95067