• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Akumulator ,koji i zašto

Bosonoga

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
469
Nemam nekog iskustva s tim akumulatorima ali mislim da nemaš potrebe za ove od 100 Ah. Npr ja imam akumulator od 90 Ah na zetoru od 4 klipa i pali ga i na najvećim minusima bez ikakvih problema. Mislim da bi za Tomu od 2 klipa bio sasvim dovoljan jedan od 75 Ah.

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
ja sam uvijek do prije 2g imal 100Ah na tomici,a onda sam stavil topla 70Ah i pali bez problema

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
20 ljudi, 20 različitih odgovora...
uglvanom jedna stvar je sigurna, kaj više A, i kaj više AH :D
a kaj manje kn :lol:

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
20 ljudi, 20 različitih odgovora...
uglvanom jedna stvar je sigurna, kaj više A, i kaj više AH :D
a kaj manje kn :lol:

Zašto ne kupovati hrvatske Munja akumulatore, imaju dosta sniženja kolko sam primjetil u zadnjih 2 mjeseca...

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436
Ma da ako je obični s održavanjem onda svakako domaći proizvod, munja, novel, friš... Strani šrot koji je preplavio tržište će uništit domaču proizvodnju.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,679
moram kupit akumulator za tomicu. Novel obični 100 Ah ne znam koliko Ampera pretpostavljam 700 550 kn, munja 100 Ah 700A 585 kn, beren 100Ah 720A 599 kn, i bez održavanja beren 80Ah 720A 552 kn. To je najjeftinije što sam našao na netu kod nas. Amperi su bitni za startnu snagu jel? Znam da kod kupnje običnog akumulatora streba pazit da nije star a ne znam jel to važi za ove bez održavanja akumulatore, vjerovatno su ovi beren iz čajne ali mislim da bi mi ovaj od 80 Ah bez održavanja bio najbolji?
Obrati pozornost i na polaritet akumulatora ;)

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
ja naprimjer nikako nisam imao dobra iskustva sa BULL POWER,skupi i uvozni ja mislio to mora biti ok ali šipak dva aku u jednoj godini,oba rika,i to bez nagovještaja,sjednem u auto i samo klik klak,finito nijedna lampica nešklji a kamoli da gori,sranje su ti aku.

Na vrh