• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Akumulatori

• Temu pokrenuo dgeceg
  • Datum prvog posta

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Ispiranje gotovo..sljedi kondicioniranje..
"zašto" misliš da si ga uspio isprati?
"kako" si preselio talog/s dna kutije akumulatora, pokraj ploča i separatora, na vrh iznad njih, da ga iscijediš kroz rupe za čepove?
I mene zanima, ako i jesi sve to uspješno napravio, koliki je sad novi kapacitet, jer je neki vrag od aktivne mase morao otpasti dolje na dno?
Veselim se tvojim jasnim odgovorima 🥂

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja znam kad akumulator jenput hjutro zakaže da je kaput, taj dan isti kupim novoga, niš mi ne znači kaj bum ga punil, oživljaval i produžil mu vijek na mesec dva.
Ali to ne znači da je to neispravno.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,185
A kaj sad?
Sad vi kaj uljevate vodu skupljaj pare.
Ma nisu ti rekli cijeli proces,to si trebal prije z brenerom zagrijati da popusti plastika :hahah: 😭

Nemoguče, pa nema tome ni dan ili dva rečeno je da se svaki da otvoriti :unsure:
Ja pouzdano znam da ovi kaj otkupljuju koriste brusilicu....

Ovo kaj je Puknuti del sliku je čar foruma 🤭
Muhač,pa vidiš da te nisu slagali,da se ga otvoriti....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Za takve akumulatore je brener najbolje koristiti kad je proces punjenja pri kraju.
Em je akumulator topli od punjenja, em ga još brener dogrije usput i eksplozija je zagarntirana pa postupak zide na isto 🤭

Zajebavam se, vatrom ni blizu akumulatora da nebi bilo kabummmmm

Muhač,pa vidiš da te nisu slagali,da se ga otvoriti....
Baš me zanima kaj je @vlč.puknuti nutra našel :unsure:

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,945
Davno je to bilo! Vozim se Zagrebom i na jednom semaforu auto se ugasi. Nema struje!
Izguram ga na nogostup otvorim haubu i probam kratko spojiti akumulator. Ni trc!
Malo dalje benzinska i kupim drugi. Kresnem i voziiii.
Raskopam doma ovog crknutog, kad ono nema olovne veze između dvije ćelije. Napravim limeni šalung dodam olova i brenerom rastopim olovo. Ma ko novi, ali ga je bilo grdo vidjeti!

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Davno je to bilo! Vozim se Zagrebom i na jednom semaforu auto se ugasi. Nema struje!
Izguram ga na nogostup otvorim haubu i probam kratko spojiti akumulator. Ni trc!
Malo dalje benzinska i kupim drugi. Kresnem i voziiii.
Raskopam doma ovog crknutog, kad ono nema olovne veze između dvije ćelije. Napravim limeni šalung dodam olova i brenerom rastopim olovo. Ma ko novi, ali ga je bilo grdo vidjeti!
To se kod nas dogodilo 2-3 put na traktoru..jedan je pojel gripcange..tata je delal razne klanfe ali niš po toga..pa mrljaj silikonom..fuj to

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,895
Čemu akumulator?!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007