• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Akumulatori

• Temu pokrenuo dgeceg
  • Datum prvog posta

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Možeš imati instrumente za ohoho oreja, ali kad ja to mogu riješiti probirštftom što onda?
O 8. razredu fazu sam ispitivao prstom, nisam imao probirštift u džepu! 😛

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Na "Špancir festu" znaju danima paradirati na visokim štakama/štulama i teško im je biti do koljena.
Nije neusporediv ovaj segment s njim. Probirštift treba prvo imati, ja dobroga više nemam, imam onoga kupovnoga, s iglom 12-24 to je nikaj več, bolje kak @LeeChampa veli probati s prstom 🙃.
Ma dobro bar su sad svi nešto naučili o unutarnjem i vanjskom otporu akumulatora, jer ipak im to svakodnevno treba 🥂🤓🍾

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Opa, izgleda stiglo nešto novo...

qciik3mjmbpgi1s0lkku.jpg

Ima netko iskustva? Što očekivati?

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Znam da je to sve isti drek manje više.

Ali pošto su Hankook gume top što se tiče uloženo-dobiveno, kontam da se nebi baš zaletjeli u akumulatore ako nisu našli dobrog distributera/proizvođača istih da štancaju za njih...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,912
Evo 2 godine star... Kaže recgarge. Ja ga jučer upalio na kleme i 3 sata punio malčiranjem.

Jel da ga šaljem pod garanciju ili koji k? Da probam na punjač onaj lidlov?
IMG_20231010_122058.jpg IMG_20231010_122101.jpg

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,912
Stavio sam ga na onaj lidlov punjač... Sa 11.4v na 12.6 se digao za 10 minuta...

Očito nešto ne valja

2 godine i 4 mjeseca star. Upravo sam našao garanciju... 40 mjeseci je jamstvo

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
11,4V???
Jako je ispražnjen, pa pronađi uzrok.
Ako ga punjač nemre napuniti do 14,4V, onda je vjerojatno jedna ćelija loša.

Provjeri i vodu, kak ti je kolega rekel. Ako je nema vjerojatno alternator puni na preveliki napon, pa provjeri regulator. Napon punjenja, bez svjetala, ne ni smel biti veći od 14,4V.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,912
Imam sklopku onu koja gasi struju na traktoru. Bila je uredno isključena struja, a akumulator prazan kad sam ga išao upaliti.

Kad ga upalim s autom. Radi traktor normalno. Ne svijetli lampica. Onaj lidlov tester Kaže charging function OK.

Jučer sam malčirao 4 sata i trebao se napuniti. Čim sam ga ugasio nije htjeo ponovno upaliti..

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,912
Stajao na punjaču i punjač kaže 12.6v. Ja ga skinem i pokazuje 11.6v... Stavim na punjač punjač pokaže 11.6v.

U Našicama je kao ovlašteni servis. Spoji ga na dijagnostiku kaže dijagnostika da je prazan i da ga se stavi na punjenje. Na punjaču prima 20a struju uredno. Sad ćemo ga ostaviti do sutra pa ćemo vidjeti jel do traktora ili akumulatora...

Ali ne znam kako može biti do traktora ako sam ja uredno radio 4 sata s traktorom da svim potrošačima i sve je radilo. Da traktor ne puni ne bi ni radio....

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Imam sklopku onu koja gasi struju na traktoru. Bila je uredno isključena struja, a akumulator prazan kad sam ga išao upaliti.

Kad ga upalim s autom. Radi traktor normalno. Ne svijetli lampica. Onaj lidlov tester Kaže charging function OK.

Jučer sam malčirao 4 sata i trebao se napuniti. Čim sam ga ugasio nije htjeo ponovno upaliti..
Nemora značiti da ako lampica ne svijetli da je dobro punjenje. Bilo je meni tako na Škodi, punio alternator sa 13.7.
Regler stavio novi ista stvar.
Na kraju zamijenio alternator i sve ok.
Izmjeri punjenje na traktoru sa priključenim akumulatorom.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ne znam baš ..imao sam ja takvo natezanje na skuteru..cijelu noć kod njih na punjaču i ujutro test kod njih OK..nakon par sati skuter ne pali..odustao sam jer se radi o 20 e..

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,127
Govorim da je akumulator los i zreo za zamjenu.
Da li ce covjek i dobiti novog, to ne mogu garantirati, ali vikanje pomaze

Najnoviji postovi

Na vrh