• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Akumulatori

• Temu pokrenuo dgeceg
  • Datum prvog posta

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Imam sklopku onu koja gasi struju na traktoru.
Može model sklopke, koja slika kak je ugrađena i kak si zadovoljan? Već jedno vrijeme razmišljam da je ugradim.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,912
Može model sklopke, koja slika kak je ugrađena i kak si zadovoljan? Već jedno vrijeme razmišljam da je ugradim.
Mislim da je iz massive ili trgo agencije. Sutra kad odem po akumulator ti poslikam sve.

U biti sam ju stavio jer mi se ne da vaditi ključeve iz brave, a djeca ko djeca. A i nekad sam znao ostaviti rotirku ili ventilaciju upaljenu...

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Takvu sam i ja namontirao na fergića. Problem je kaj ima slabe kontakte i ako se duže vergla onda pregori. Ja sam tako jednu skuril. Kvaliteta loša.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Kolega autoelektričar mi je rekel da nije Bog zna kaj i da zna način "oporavka", ali sam zaboravil...

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Takvog izgleda sam ja kupio u lokalnoj trgovini i stavio na sva tri traktora još prije desetak godina i nikad problema s njima, jest da su u ono vrijeme svaka koštala tri puta više od te al mi nije žao. Svi susjedi koji ih imaju , nisam ih ni ja sve postavljao, isto nikakvih problema, a stavljali su i puno jeftinije.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,127
Takvu sam i ja namontirao na fergića. Problem je kaj ima slabe kontakte i ako se duže vergla onda pregori. Ja sam tako jednu skuril. Kvaliteta loša.
Zato jer joj je nazivna ili trajna struja 150A, a 2 000 A može izdržati 5 sekundi.
Akumulator može dati 800A,a anlaser troši 1,8 do 3 kW, ovisi kakav imaš.
Startna struja po proračunu može biti u idealnom slučaju 150A, a u najgorem 300-350A.
Tu treba dodati još i snagu grijača i stop lampi.

Trgovac nikad ne daje podatak kako dugo ta sklopka može izdržati nazivnu struju, a paljenje IMT-a nekad zna trajati i pocuclati puuuno struje.
Stavi dvije sklopke u paralelu pa će dulje trajati.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Moj susjed je to riješil davnih dana (slično kao i ZJ) u ssm izvedbi vječna skolopka.
Ova se naradila, nikad nije izgorela ali se pomalo poderala.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,912
Valjda neće Yuasa / Trgo agencija praviti probleme oko zamijene..

Šta mislite hoće goldoni upaliti na 55ah akumulator što koristim na webasto u radionici?
IMG_20231011_111432.jpg IMG_20231011_111437.jpg

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ak Same godinama pali na 70Ah (1 litra po cilindru), onda bu i Goldoni s 55Ah.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,912
Evo rezime trgo agencije, yuase i garancije.

Servis pavic nije ovlašten za yuasu iako stoji u garantnom listu. Pošto se znamo rekao je da će ga staviti puniti preko noći i ispitati i dati mi papir od ispitivanja. Ali to je sve što može.

Nazvao trgo agenciju i rekao to. Oni su rekli da što se tiče njih oni ga priznaju. Ali provjerit će s yuasom.

Javila trgo agencija da im pošaljem sliku dijagnostike. Kaže dijagnostika neispravno.

Sad sam im poslao sliku i zovu da će doći dostava po stari i donjeti mi novi s novih 40 mjeseci garancije.

Sve u svemu kakve sam horor priče čuo o reklamacijama akumulatora. Super bezbolno je prošlo i ja zadovoljan.

@iwanho nemoj misliti da sam zaboravio, ali jedno dijete ima proljev, drugo odlučilo biti ludo jer je očito takav dan pa uskačem ženi da ih ne pobaca na ulicu..

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
tak je imao moj susjed..ručka se mogla skinuti ..ne znam da li to mogu i ove , to je možda bio neki lagani sistem protiv krađe ..uglavnom djeca su se igrala na traktoru dok se brala kuruza u polju i izgubila ručku ..drama

Najnoviji postovi

Na vrh