• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

anlaser problem

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,793
To bi se moglo riješiti ugradnjom solarne ćelije na kabinu. Nemoj ve sitničariti. Ima rješenja za sve probleme. Zato služi forum.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,793
Nisu me zbog čašice htjeli vu partiju. Probal sam puno puta, ali nije išlo. Rekli su mi ili pijača ili partija. Nisam trebal dugo razmišljati. :ppozdrav:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,279
Nisi pital na pravom mjestu.
Da si se raspital kod Vlade (Šexa) dobil bi knjižicu z najviše dvoznamenkastim brojem...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,714
Pozdrav svima,

Susjed z goric me uspio nagovoriti "da mu popravim anlaser" od IMT 533 i odmah ga je danas donio, stavio ga je na pločnik ispred mojih nogu.

Pitam ga "kaj mu je, kak se ponaša dok probaš vužgati traktor"?
Njegov je odgovor bio: "ide mi klik, pa klik, a ako ga zviznem jemput, ili dva put z čekićem prime i vrti, vužge".

Eto znate točno sve što i ja.

Moja je namjera da Vas zamolim: "da mi pomognete napraviti defektažu, ustanoviti što je uzrok kvara i date mi sugestiju, što trebam napraviti da ovaj anlaser bude ponovo dobar, da pali traktor".

Pokazao Vam ga budem u rastavljenom stanju, kroz nekoliko fotki, dakle time svi gledate i vidite isto što i ja.

1000050449.jpg

1000050450.jpg

1000050452.jpg

1000050453.jpg

Slijede još 4 fotke.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,714
1000050455.jpg

1000050456.jpg

1000050457.jpg

1000050458.jpg

Eto, to u dijelovima vidim ja i Vi. Cijenio budem svaku Vašu defektažu, sugestiju, prijedlog, što moram napraviti da bi ga uspio popraviti.
Moja Vam zarada bude točno "0", nula eura, još budemo kao što to često i radimo, susjedovim klincima kupili i dali slatkiše.

Eto, rado bi primio svaki Vaš savjet prijedlog itd. Nije provokacija nego mala inicijativa da se trgnemo, uspavani smo od dobrog življenja 🥂 :)

Legenda anlaser Iskra od 2,5 KS čeka na nas, na panku moje garaže. Što smo brži to bolje.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
6,051
Najprije ga treba (već kad je detaljno rastavljen) valjda prvi put od svog postanka ?? Da treba ga detaljno očistiti i to počevši sa kacavidom ono veće naslage prvljaštine potom pranje sa nekim klinerom , faminom ili pak ivasolom a možda još pokojim sredstvom za čišćenje. To je za početak da bismo mogli vidjeti u čemu je kvaka i kakvih sve problema ima?
A klasika treba ga sveg pretumbati od kolektora, četkica , čaura rotora itd....
Na preslagivao sam se svojevremeno onog Iskrinog elektropokretača 3 KW - 9 zubi (koliko se sjećam) na kojemu je pucala osovina na mjestu blokiranja zupčanika. Pa je trebalo navarivati i pretokariti utor za seger. Sve dok nisam nabavio Bosch pokretač.:giggle:

Možda da se ugradi ovaj plavi kao pomoćni.:LOL:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,714
Iskra i Bosch po IMT traktorima, na TAM i FAP kamionima, nebrojeni su prošli kroz moje ruke, 2,5KS, 4KS, 6KS, 12V, 24V, ja ne pamtim pucanje osovine rotora. @brgud ti si očito imao neku lošu prigodu. Vjerujem ti. Samo nisam imao takve kvarove.

PS
Sad ponovo čitam tvoje "pucanje na utoru za seger", možda sam imao jedan ili dva primjera za vrijeme radnog vijeka. To je drukčiji model od ove stare legende.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
12,335
To ne bih kupio ni u dućanu!
1. Čišćenje
2. Složiti samo motor (četkice)
3. Probati na akumulator

A ono što škljoca vjerojatno je do kontakata u releju.
Naj popizditi

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
6,051
Nije to bio neki uobičajeni kvar na tom motorinu koji se je koristio na Zastavama 640, 645 ,650 i one koju sam ja imao a to je bila 650AD. Naime u firmi u kojoj sam radio imali smo nekih 35 takvih Zastavica dva Mercedesa 1213 i jednog Tama 130. Nekoliko tih zastavam sam vozio u firmi do 1993. godine i poslije još desetak godina privatno. Tako da su ti kamioncini radili lokalnu dostavu robe za sve moguće kampove, hotele , butige , kuhinje , šankove itd... na području od Limskog kanala da Novigradske Marede i plus toga sve lokalne butige na području poreštine. Osovina je stradala iz razloga što se je kamion palio nebrojeno puta u toku jednog radnog dana a pogotovo u sezoni kad se radilo po cijeli dan. Tako da je taj starter startao 50 - 60 puta u jednom danu.

Najnoviji postovi

Na vrh