Ja sam jenput mjenjal zupčanik na takvom anlaseru i zaključil da bolje da ne gubim vrijeme s tim i da takve poslove ostavim električaru a ja zaradim svoj kruh na nečemu un kaj se razmem, ili barem mislim da se razmem.
Ja ne velim da Plus nebu njega savladal, ni ne sumnjam u to, ali pričali su električari da to baš i nije klasični anlaser. Taj ima one pomočne namotaje, lamele, putujuči rotor, onaj čudni automat ... hoču reči, dečki su pričali da su i oni znali imati sa njima problem jer ti anlaseri imaju svoje muhe kak i onaj Tomosič kaj leži na panku.
Pranje se podrazumijeva, ja bi obratil pažnju na automat, a zanimljiv mi je onaj okrugli dio kaj je u poklopcu koji izgleda kao pločica.
Velim, neznam puno o takvim anlaserima jer se nisam duboko upuštal nikad u njih ali znam da je na njima hod jako bitan jer kad bendix krene prema zamajcu ona pločica kaj je na krajupodigne onu polugu koja onda spaja kontakte na automatu...
Ponavljam, nemam pojma o tome ali mislim da u tom grmu leži zeko.
Pranje, podmazivanje, piksiranje... to bu mu samo pomoglo da življe vrti jer vidim da je kontakt na koji dolazi plus kabel dobro rastopljen od silne struje koju je vukel.
Kao prvo, četkice su gotove
slažem se.
Kao drugo, piksa je gotova jer rotor češe po statoru... pitanje je da li je namot stradao.
Nebi se složil, mislim da je to samo zmazanoča ali nebi bilo loše staviti nove kad je več širom.
Kolektor je potrošen i zaštopan
Zaštopan da, ali (doduše ne vidim najbolje sa slike) mislim da poderan nije.
Automat treba otvoriti i provjeriti kontakte.
Automat je več otvoren i kontakti se vide.
A i ja nišanim na njega
Nadam se da sam pomogao majstoru kojemu ne treba pomoć, ali je zabavno ovako malo se pridružiti akciji...
Slažem se u potpunosti