Viš...u tom smjeru nisam razmišljal.Skuril buš agregat...a njega je više šteta... (ni prvi ni zadnji kojem je to uspjelo).
Može. Prije nekoliko godina su nama na staroj Stihl050AV varili pol kućišta (alumini). Popucalo od snage Sve se da zavariti...Rekel bi moj tata - samo treba znati kak i imati sa čim....A sad da odgovorim na pitanje....Možeš variti elektrolučno sa elektrodama za aluminij, možeš variti autogeno sa elektrodama za aluminij . Elektrode za aluminij su dosta skupe...oko 300kn kila...može i TIG . Uglavnom, ima ljudi koji se time bave - proguglaj - u kucnoj radinosti dost komplicirano zbog svojstava taljenja aluminija i oksida koji ga stiti (Al - oko 650°C, oksid oko 2000°C). Al da se i to doma sve izvesti...Pitanje za znalce, stara Stihl 08s pukla ručka za lijevu ruku te komad kod rezervoara ulja. Jel se to da i s čime zavariti?
Naravno da se može zavarit. Samo ne znam kako bi pogodio centričnost. Jedino ovu donju prirubnicu zamijeniti sa novim komadom sa dodatkom pa nakon zavarivanja termicki i strojno obraditi. Sad je pitanje isplativosti.
Ja kupio onex 250 na stranici stecajna.hr ( mada je to isto...to je isto supergoldy...). Kolko vidim još ih imaju - 368kn + 35 kn dostave.veco hvala za detaljan odgovor u vezi onex 250. Ne znam zašto su meni rekli da nema grr
Ak nist drugo - laksi su Sto je bolje - tesko je reci...Pratim temu,imam u planu pravit garazna vrata imam villiger aparat sa trafom 160 A al ima bimetal koji se iskljuci aparat taman kad trebas.Na supergoly trenutno imaju Boxer aparate i na stecajnoj Onex 250A.E sad me zanima dali je to bolje nego sto imam kod kuce ??I koji je bolji od ta dva(Boxer 250-robusni ili Onex 250A).?Ne bavim se bravarijom samo sa sebe sto treba napravit.
Naposao sam detaljan osvrt stranicu prije...u medjuvremenu probali i 3.2mm - ide lijepo...I kako vam se pokazao?