Bilo je tu puno pisanja u vezi tih aparata, sve zavisi kaj ti treba? Kaj bi delam?
Ja baš isto gledam ovoga iz Lidla, netreba mi al bi si ga kupil, 4u1 😊možda i kad zatreba pa nek se najde.
Da sam u situaciji kao ti, ne bih ga kupio!
1.Ima na sebi previše nepotrebnih kerefeka (prikaza, gumbiča) čija se "pozadina" lako pokvari (elektronika)! Popravak van garancije je zamjena "iznutrice" iako je crklo nešto od 1 kune. To će se popraviti i ugraditi nekom drugom i jasno kao novo naplatiti, a možda i tebi.
2. prikazuje li stvarnu "tekuću" struju/napon ili postavljenu
3. nedostaje regulator CO2
4. što nije u RH obavezan garantni rok 2 g?
pa uglavnom za okolokućno zavarivanje,napraviti neka vrata,nadstrešnicu,oko traktora strojeva nešto zavariti, a i imam staru VW bubu koja je u voznom stanju i registrirana,ali ima dosta stvari po limariji koje bi tribalo "popraviti"
e sad,ja imam onaj stari trafo varex 160/180 on ima trofaznu i monofaznu. i do sad ovo sve šta sam nabrojio sam radio s njim.već 20 godina mu vadim mast i ja njemu i on meni,ali je napor raditi s njim.
ima 50 kila,pa ga vozam oko kuće u karioli,smeta mu struja,ako ga staviš na trofaznu radi dobroa ako je na monofaznu,tako tako kako mu dođe. onda ono štelanje amperaže dok tribaš npr sa 80 na 100 triba kurblati 5 minuta.ograničen sa elektrdama
uglavnom ne zavarujem svaki dan,al nekad radim 10 dana svaki dan,pa onda godinu 2 ništa ili tako po neku sitnicu. i još se učim,gledam čitam tražim,zanima me.
kod prijatenlja sam probao sa co2, nakon elektroda i ovog mog aparata s onim variti je dječja igra(naravno to je drugačiji fazon pa bi mi tribalo da se naviknem) al nema šljake brže ide ...
gledam 2u1 tako da ne moram kupovatti dva aparata,jer npr. ako mi triba kod štale onda mogu samo sa elektrodama ne moram bocu nositi.a ovako u gražai može biti sa bocom
čita sam po netu sve šta sam naša,ovi ozbiljniji zavarivači kažu ne valja,amateri odlično,znam da je sad to problem šta ćeš dobiti.ovaj u lidla ima garanciju 3 godine. bilo ih je kod mene prvi dan 5-6 a sad samo jedan,ali nijedan nije bija otvorena kutija
sad sam u nedoumici,kupiti taoj neki supregoldi inverter za 400-500kuna a onda nekad kasnije pravi co2
gleda sam i one proinstal,to mi se čini isto gov*o samo drugo pakovanje ko i ovo sa supergoldija al po puno većim cijenama