• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Aparati za zavarivanje ili po domači "švasaparat"

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Ma ne treba mi, više ne radim neke stvari kao prije, a pošto sam nabavio bocu, neke je stvari lakše sa co2, samo da to polovim ja,,,,

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,260
Kolko ti je sad to ampera? Pa pojačaj slobodno 😃😃
I slobodno možeš malo rukom lijevo-desno ići.. Bit će var širi i bolje će rastopit materijal 👍

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Pojačao sam na nekih130A, jesam malo šarao, ali da su 2 lima sa razmakom nešto bi se i u korijen slilo, Jel aparat dobro radi, ne mogu snimati i variti,,,,

Lim je 3mm

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Evo slike i video današnjeg podešavanja, nestao post,,,,

Prilozi

• IMG_20211118_104110.jpg
    IMG_20211118_104110.jpg
    31.7 KB · Pregleda: 41

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Čini mi se da to nije istinita struja koju on prikazuje nego je puno manja, takav sličan aparat sam vidio kod jednog limara kod su nešto varili po autu i struja mu je bila podešena preko 200 A, zbog toga mi se čini da to nije to. Čak sam negdje vidio video gdje čovjek objašnjava da to nije istinita struja i podešava ga trimerom da točno pokazuje.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Oprosti. Čitam temu jer i ja imam isti problem kao ti jer sam nedavno kupil CO2 aparat pa se isto mučim.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Austrijski- Technika 160A, rabljeni, ali nije puno radil. To je aparat za amatere, brzo se ugrije i iskapča. Ugradil sam mu još 2 ventilatora, ali nije puno bolje.

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Danas sam povećao struju, ali i napon na 22V(ovaj aparat tako pokazuje), i to izgleda puno puno bolje, biće slike možda sutra, nisam stigao danas, uglavnom može se ljepo variti, lp

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,260
Ima ga moj kolega. Al mislim da je 200 amp.
Ugodno me iznenadio, amperaža bi čak rekao i dosta prava. Varil sam heder na jednorednim beraču, bez greške sve odradil..
Jedino pištolj je dječja igračka..

Najnoviji postovi

Na vrh