• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Aparati za zavarivanje ili po domači "švasaparat"

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,260
Ima ga kolega.. Za svaku pohvalu je.
Jedino mu zna izbacit automatski osigurač u radioni kad malo duže vari na najjače..
Ja da kupujem, kupio bi takav.
Jedino je glasan ventilator koji stalno radi, al bože moj. Aparat bude u radioni, a ne u dnevni 👌

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
To je istina, imam velikog uljanika i teško mi ga je transportirati zato gledam neki inverter da mogu po dvorištu nešto napraviti. Da nemam nikakav aparat gledao bih sigurno za više novca al ovako i koliko bi ga ja koristio gledam neki barem meni srednji rang tipa tog Wtl.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,260
Ak imaš trofaznu struju onda gledaj takav aparat. Da ne požališ poslje..
Neki varstroj 350 bi ti zadovoljil sve potrebe. A pouzdan aparat, dijelova ima..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
CO2 nije za po dvorištu, već za zatvoreni prostor ;)
Drugo, nekak mi je mala intermitencija tog aparata.
Treće, muka mi je od ovih 5kg žice.
WTL je solidna marka.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Znam da nije al kad trebam kaj variti onda moram s traktorom uljanika seliti po dvorištu ili u druge garaže a to ponekad nije zgodno. Ti svi aparati su koliko love toliko muzike. I ja bi radije da je 15 kg kolut al ja ne koristim puno pa bi me trebalo to zadovoljiti, al one kolute još manje ne kužim, to je stvarno malo.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Žica je dvaput skuplja na 5kg kolutu nego na 15kg.
A kaj ti nije za po dvorištu neki REL zgodniji i lakši?

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Je zgodniji al jako rijetko sam se s rel okušao jer je otac bio tu majstor, a sad nažalost moram biti sam svoj majstor. Napravim nešto za silu s njim al nemam baš praksu i znam da mi ne ide pa zbog toga ga izbjegavam. Imam i transformatorski rel i inverter mali inače al ga ne koristim za sad. Najviše zbog brzine a i zato jer mi ne ispadne lijepo.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,260
Uvijek se možeš nekak zaklonit ili stavit neku šper ploču da te štiti od vjetra. Ja sam 2 prikolice polimaril i doštukal stranice vani. 12 mj. Em zima, em vjetar. Pa su mi možda par komada spuhnula..
Mali kolut izdrži jako puno, pogotovo na aparatu koji se tak koristi za popravke..

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Ok. Ak imaš tu mogućnost. Ja sam na Krčkom mostu imal problema s relom, otpuhivalo mi cijeli var 😅

• Haha
Reactions: ZJ

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Sve to stoji, imao sam i ja takvih problema, al dok bude propuh ni meni se baš ne radi vani. Jednostavno zbog praktičnosti bi išao na takvog i zbog brzine, jer kad mi se počne lijepit elektoda il mi ne ide bacil bi i njega i sve :ROFLMAO:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Žica je dvaput skuplja na 5kg kolutu nego na 15kg.
A kaj ti nije za po dvorištu neki REL zgodniji i lakši?
Pa kak, ja neznam gde ti kupuješ takvu skupu žicu i kojeg je ta proizvođača?

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,926
:unsure: pa ta adresa TAG, gdje je to, mora putovati tri dana.... pješke!:hahah:
Il da mu ja usput dovezem!

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Pa taj aparat iz linka je i mig mag a i rel iliti mma, s njim možeš oba načina koristiti. Premda co2 i boca nisu za po dvorištu i ja se slažem. Ali možeš koristiti elektrodu i za popravke na mehanizaciji i jači je var i zato je bolji izbor od žice. Taj aparat vari i sa 3.25 nadam se, a s tom elektrodom ćeš najbrže savladati vještinu. Kreneš sa rutilnim elektrodama i vježbaj. Kad se dovoljno izvještiš, probaj sa bazičnima. Preporučam zelene jesenice i jedne i druge. Struju drži na od 60 do 110, ovisno o debljini lima kojeg variš.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Hvala na savjetima, osnove ja znam i za silu napravim ali nisam zadovoljan kako napravim. Pločevine još i idu dobro, al tanje stvari su problem, pogotovo kad trebam nekakve cijevi zavariti, ono 2 mm stijenke i to. S nekim boljim inverterom ide bolje al s ovim mojim kina ide slabije, a transformatorskim više ni ne probavam jer to mi ne ide baš. Zato mig obožavam, to mi ide.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Mig ide i djeci na praksi :p, uzmi elektrodu 2.0 i smanji amperažu na 50 i polako. Za pravit stranice na prikolici tu ti ipak treba mig mag...

Najnoviji postovi

Na vrh