• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Aparati za zavarivanje ili po domači "švasaparat"

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Mene su nagovorili na ovu esabovu. Koštala je oko 900 kuna u to vrijeme. Nije mi žal, skupa je, ali su oči vrednije od svega. No, oči me i dalje znaju peči, ali to nije od varenja, više od čitanja. :unsure:
Takvom sam se htel i ja lani ponoviti ali je nažalost u linkanom dučanu postala nedostupna od predlani.
Probal sam ju koristiti kod kolege i po mojem je duplo bolja od Esab warrior tech koju imam baš zbog vidnog polja i zelenila koje Matija spominje.
Onda je došla sa aparatom Stahelwerkova koja je po tom pitanju bolja, usudil bi se reči ko i model savage i nisam se više ni trudil drugu tražiti.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ja ne znam u čemu je greška u glavi ..pa ako imaš neki pa i obični oklop uzmi samo " staklo" ..

ako hočete na neki način jeftino onda gledaj jetino ..ako hočete masku koja ima ime od 5 riječi koju ne znate izgovoriti ni prepisati a i za slikanje na forumu onda ne pitaj jel dobra jeftina nego pitaj koja je skuplja

maska u TA za 140 e je u nabavi 20 - 25 e

Posljednje uređivanje:

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Poklopac od kutije za cipele je dobar. Izreže se rupa i zalijepi selotepom staklo i peri. Veličina ovisi od broja i vrste cipela koje su bile u kutiji. Jeftino i efikasno. Tak to delaju dečki vu Pakistanu.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
elektroda ima puno manje UV nego npr. MiG a naročito ga ima MAG, TIG da ne spominjam ..njihove okice i koža su podešena na puno više sunca nego mi.zato je njima kutija od ciplea dovoljno ....Sreča za njih a zavaruju vani jer elektroda puno više truje preko dimova nego zračenja

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
lako se kurčiti s preko 200A ..ajde da to napravi invertor kakvi ovdje na forumu tope 4 mm ko da je to daj mare piške

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
elektroda ima puno manje UV nego npr. MiG a naročito ga ima MAG, TIG da ne spominjam ..njihove okice i koža su podešena na puno više sunca nego mi.zato je njima kutija od ciplea dovoljno ....Sreča za njih a zavaruju vani jer elektroda puno više truje preko dimova nego zračenja
Kako ti se ponaša bazične 5mm na 250 ili 300 A, ako radiš kontinuitet 4 -5 sati jel ti dovoljno jaka zatamljenostt N13.

mario1511

Član
Tu od
20 Lip 2023
Poruka
200
Ja sam uzo ovu sa alija andeli zeus bila je nekih 40 eura ali ubrzo je dosla na 90 eura
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! €91.06 38%OFF | ANDELI Auto Darkening Welding Helmet Large Screen 180° View True Color Solar Welder Mask 4 ARC Sensors 1/1/1/2 Optical Weld Hood

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ajoj @smilan ..gdje si ti sad ušao ..slijepa ulica
bazičnu ja ne koristim , rutilnu jesam do 5 mm .zapravo mrzim elektrodu i lovim se za nju kad ne mogu izbjeći .Jednom sam spalio podlakticu jer sam bio mlad i lud tako da mi se i dan danas vidi crta od kabla .

ali 4-5 sati u komadu , brate , ja sam zavarivao u mekom kapitalizmu i radio sam pol sata pod maskon i 15 min. pauza (moje pravilo) .Gađao sam da mi je ispred i iza gableca potrefio pauza ..pa ti računaj koliko je to bilo u 8 sati .
Čorav sam od rođenja , tako da se ne sjećam da sam ikad koristio preko 11 u elektrodi ili MAG .

Da moram danas tako zavarivati , s pulsom i jasno uz mješavinu plina ..uz ovu pamet ništa bez kompletne opreme , maske za nos i obukao bi se u aluminijsku foliju ..kao josipa lisac .
Gledam danas dečke , zavarivaju u bluzi..prvo promjeni boju a onda se raspadne u rezance kao da su ga napali tigrovi .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ljudi, vi koji kupujete "no name" maske...gdje kupujete potrošne dijelove (naglavnik, prednje staklo, zadnje staklo...) kad je to teško pri nama najti i za maske s imenom?
Ili ih toliko rabite da su ti dijelovi "vječni"?

mario1511

Član
Tu od
20 Lip 2023
Poruka
200
Ja ne kotistim puno al sam dobio uz ovu sa alija. rezervni poklopac i staklo a i mogu naručiti jos za taj model

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
ajoj @smilan ..gdje si ti sad ušao ..slijepa ulica
bazičnu ja ne koristim , rutilnu jesam do 5 mm .zapravo mrzim elektrodu i lovim se za nju kad ne mogu izbjeći .Jednom sam spalio podlakticu jer sam bio mlad i lud tako da mi se i dan danas vidi crta od kabla .

ali 4-5 sati u komadu , brate , ja sam zavarivao u mekom kapitalizmu i radio sam pol sata pod maskon i 15 min. pauza (moje pravilo) .Gađao sam da mi je ispred i iza gableca potrefio pauza ..pa ti računaj koliko je to bilo u 8 sati .
Čorav sam od rođenja , tako da se ne sjećam da sam ikad koristio preko 11 u elektrodi ili MAG .

Da moram danas tako zavarivati , s pulsom i jasno uz mješavinu plina ..uz ovu pamet ništa bez kompletne opreme , maske za nos i obukao bi se u aluminijsku foliju ..kao josipa lisac .
Gledam danas dečke , zavarivaju u bluzi..prvo promjeni boju a onda se raspadne u rezance kao da su ga napali tigrovi .
Gle nemoj da je opet pričam kao neke nebuloze. Naveo si gdje su najjača zračenja i koja zatamljenost treba za koju amperažu. Pa da uspiredimo gdje koja može proći. Meni na 200-250 ni N13 nije dovoljna. Mora. Je dodatno zatamniti, iznad nemogu nać.

Najnoviji postovi

Na vrh