• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Aparati za zavarivanje ili po domači "švasaparat"

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,060
Imao sam ja takav Elektroda aparat od 180 A. Bio moćan. Mada meni trebao jači i da vari bazične elektrode, pa ga se riješio. Inače je bio namotan obloženom žicom.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,579
Sa kakvom bi elektrodom bilo dobro zavariti motičice freze labinprogres,znam da će mnogi napisati kupi novu,ali trebao bih samo par njih koje su jako poderane mrvicu produžiti,jer ako idem u zamjenu moram sve,a ostale su još dosta ok
Pa bih molio pomoć samo u vezi konkretnog pitanja "kojom elektrodom"?

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,579

Matija_E30

Taman imam doma par kom takvih,ali nisam nikada sa njima vario,a nema ni njihove kutije pa pitanje,da li ide normalno + na elektrodu ili obrnuto
A materijal imam isti stare motičice koje sam već mijenjao
Ma samo bi malo produžio one 4 srednje da mi ne ostane nepofrezano ispod redukora jer kad su kraće onda se nabire zemlja i trava ispod reduktora
Ako stavim nove onda idu dublje od ostalih i sve je u disbalansu,tako ih mislim samo produžit u dužinu.a ne dubinu

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,784
Mora bit inverter aparat..
A mora bit na + polu
Dobro si učvrsti komade, dosta je teško upalit elektrodu. Moraš ju vući po komadu, a ne kljucat ko s rutilenkom

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,060
EVB50 na njoj plašt ostaje veći te može I udaranje jače. Ja je povučem svaki put po zidu i onda uvjek pali bez problema. Mada nije to meni neka elektroda, svaka 7018 je za mene bolja od EVB, bolji var. Kvalitet prepoznaje po tokarenju vara e onda se vidi kakav je i kako je izmjena sa okolnim matrijalom.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,043
Nastoj ih prije korištenja zagrijati da se posuše. Bazične elektrode griju u onim pećima ili tobolcima da su vruće/suhe.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,005
Ima li ko informacije gdje nabaviti kondenzator za švasaparat 30uf 320v. Kondenzator je ko masni i očito je kihnul

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,900
Kaj ne ide bez njega? Probaj pogledati kam je spojen.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,005
Ima dva. Spojeni su jedan za drugim. Žice dolaze od ovih preklopki. Tak mi se čini. Bu mi kolega plus pomogel. Dal bi bez toga šljakalo,pojma nemam kam i tim žicama.

Kolega ZJ ispunjavam želju. Moreš početi brojati namotaje😅 IMG_20220406_182951_671.jpg

• Like
Reactions: ZJ

Najnoviji postovi

Na vrh