K
korisnik2408
Guest
Da li netko zna sto znace one reklame na tv-u gdje se spominje rijec arkod i adresa www.arkod.hr na kojoj nema nista. Ili nesto nisam dobro napisao.
Samo na snimanje (Geofoto) izrada sustava za identifikaciju zemljišnih čestica - 4,1 milijuna eura
No to je i normalno mene vise zanima koliko su kostale reklame na HTV-u di se reklamira nesto sto ne postoji, odnosno nesto sto ne treba reklamirati (a u ovoj drzavi, nazalost "treba", bas kao i projekti Hitrorez, OIB itd itd)
dižem temu iz debelog pepela al eto,da podjelim sa vama.
poslali mi neki dan da moram doć i prijavit površine koje obrađujem,kao obavezno za sva obiteljska gospodarstva kako bi nešto:scratch
ispalo mi nekih 6hektara.a mislim da bu još i više.
i sad moje pitanje pošto nemam ugovore a naravno nije sve moja zemlja i slobodno ju radim dokle oču,veli žena da na to mogu dobit poticaj bez obzira na ugovor o zakupu,jel vidi se da se zemlja obrađuje i da nije u sustavu poticaja.reko aj dobro al mene ne zanimaju poticaji več samo nafta,odgovor je da moram prijavit u 3mjesecu kaj sijem i da dobim naftu i poticaj za sjetvu,drugim riječima dali mi po tom budu i naftu i novce il materijal(vaučer)
eto tak nekak je i meni žena objasnila,ko ju radi taj i dobije poticaj ,neovisno tko je vlasnik,posjednik,il ima ugovor.Meni osobno netrba poticaj (to sam već negdje napisao) al opet moram prijavit zemlju, svinje,a sad nema više, u pravilniku o državnim davanjima u poljoprivredi negde tam piše da onaj tko obrađuje taj i diže potpore (poticaj i ostala sranja). Tako mi objasnio čovjek u agenciji za plačanja iz arkoda i prijavio sam svu zemlju koja nije moja a obrađujem je i kažu da će početkom iduće godine izlaziti na teren da provjere upisano. Kaže u agencije da oni koji su dali krive podatke slijedi kazna za fizičke osobe 5-15000 kn a pravne 15-50 000 kn, e sad ga jbg je bu to tak, al sve mi to skupa smrdi da bumo najjbg ili opet neki namet-porez.