Ja procitah nanovo svu temu i sve mi se zivo pomutilo
Znaci ako moze neko da mi u kratkim crtama objasni koji gdje preparat ide.
Varim drugu auto...pragove obrve blatobrane....sve sam raskopao...komplet auto hocemo da odradimo...i da to malo duze traje ako je moguce.
Radim sa autogenim varenjem tako da dosta spaljenog lima imam...tako da treba mi sto bolja zastita. E sad...ovo sto sam danas vario sam samo celicnom cetkom preletio i preko toga kompresorom nanijeo brzosusivu temeljnu nitro boju. Pa cu kad sve odradim...posto radim samo par sati dnevno iz nedostatka vremena tu temeljnu skinuti sve fino ocistiti...e sta onda....
Dosta stvari u tim auto lakovima mi nije jasno.
1....Epoxi i uretanski prajmeri...koja je razlika sta koristiti...? ? ? body ima i akrilne filere...akrozlno expoxy uretansko sve me to zbunilo
2....Lackuer i acrylic lakovi zavrsni koja je razliak i sta koristiti???
3....NA go lim jel mogu nanijeti nitro temeljnu...pa onda gitovati gdje treba...pa filer ilitiga spricgit...pa lak zavrsni.
4....Ili umjesto nitro temeljne trebam stavljati epoxi (ili tu nekakvu uretansku) podlogu ili prajmer?
Gledam bodijev katalog...po par vrsta epoksi prajmera ima a nigdje detaljno ne pisekoja je razlika...
5....Koji onda prajmer git i filer uzeti i koji lak...da mi se to sve slaze da ne dodje do kakve reakcije...pa da moram smirglati pa aj jovo nanovo...ovdje su te boje bodijeve skupe ko djavo pa ne bi da uzaludno odu pare...
6....Jos jedno pitanje....neko je spominjao u temi(Vica cini mi se) da kad gituje git nanosi direktno na metal...E sad kako da znam koji je git vodootporan koji nije...ja imam nekakav 205 body cini mi se...zeleno pakovanje...cini mi se ipak bolja opcija da je nanijeti taj prajmer pa onda git pa spricgit pa zavrsni lak...
7....E sad....jos jedno pitanje...posto je taj epoxi skup dosta mogu li samo ove gole dijelove koji budu sprzeni varom preci njime a gore gdje je ostala farba citava tipa krov...zagrubiti smirglom pa zatim spricgit pa onda lak zavrsni?
8....Cime zastititi unutrasnje limove...unutar blatobrana unutar pragova?
Body 999 ide na mjesta preklapanja limova kolko ja shvatih....kao neka vrsta popune...
9....Sta nanijeti odozdo po podu i blatobrana?
10....Koji vrag nanijeti dole po pragovima i rubovima da je onako gumeno a da se moze prefarbati?
Malo sam pretjerao sa pitanjima mozda...al eto....sta da se radi