• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Šanana.... Takvu Alfu je nedugo kupio moj nećak. Jao i pomaži. Prvo su mu poluosovine otišle, pa neki đavo na motoru i na kraju je generalku delal. Za sad je auto pic pic. Baš sam jučer razgovaral s njim. Išel si je sam ulje i filtere zamijeniti. Veli - prvi i zadnji put. Samo k mehaničaru pa nek se on hebe s tim. Bila je to nemoguća misija u trajanju par sati.
Meni osobno, jako lijep auto, al ga nebi vozil.

markony

Član
Tu od
1 Kol 2011
Poruka
357
@zj

kolko troši navara ? :D

Imam ju ja 2.5 171ks,iskreno zao mi je svake lipe koju sam dao za to sranje,a kupio sam ju novu.Prosjecna potrosnja moje voznje 13lit. malo ako ne pazim 15

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
I sad pitanje glavno. Jel su svi takvi ili je necak naletio na lošeg?! Bratić već 20 godina vozi Alfu i kao službeni i kao osobni automobil, od starijih, i sad trenutno 159, 150 ks, nikad ga nisu izdali, samo redovni servis, a radio je s njima preko 6-7 tisuca mjesecno...

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
A očito da je naletio na lošeg. Kupil ga je u Slovenije ( što je manje bitna stvar ) i prvo su mu otišle poluosovine koje nisu jeftine. Rekal mu je mehaničar da su Talijanci zahebali s tim poluosovinama i da su stavljali preslabe za taj motor.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Na 156- ići su zajebali sa poluosovinama, ovo da su i na 159 poluosovine loše prvi put čujem. Ak ovaj motor od 150 ks trga poluosovine kaj tek onda radi 2.4 sa 210 ks?

Poslano desnim kažiprstom, o jeeee

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
@zj

kolko troši navara ? :D
Prosjek je 9,8-11 po računalu. Često se ne gasi, već radi na leru, pol sata, sat...
Dobar dio vremena je na cesti, ostalo je off road, po makadamu, rijetko po autocesti.
S time da gotovo uvijek ima bar 200kg u gepeku+krov za gepek.

Definitivno vrlo zahvalan auto za ono kaj nama treba. Bilo je i Toyota Hilux, Isuzu D-max, Tata...no Navara se pokazala najboljom i najudobnijom. Toyota troši manje, ali nije par Navari. Mazda B2500 je bila strašno neudobna. Isto kao i Tata.
Imamo dvije: jedna s ručni mjenjačem, a druga s 5-brzinskim automatikom.

Vrlo zahvalan auto onome komu takav auto treba. Za šminku je preskupa.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
A očito da je naletio na lošeg. Kupil ga je u Slovenije ( što je manje bitna stvar ) i prvo su mu otišle poluosovine koje nisu jeftine. Rekal mu je mehaničar da su Talijanci zahebali s tim poluosovinama i da su stavljali preslabe za taj motor.
Taj mehaničar ga je lijepo oženil za stvari koje se ne rade gotovo nikad,osim ako je bila zdrobljena znači snažan udarac u bok kod prednjeg kotača ili jaka frontalka.
I očito je da je po tom autu nekaj jako kemijano.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Zj ne vjeruj računalu nego kad natočiš puna pa opet slijedeći put puna i potrošeni kilometri su stvarno stanje.
Zašto misliš da je bolja od Toyote Hiluxa?

Sent from my XT1092 using Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Zato jer nam se pokazala boljom. I ljepše se sjedi, manje hrđa, ima elektručni uključiv reduktor i prednji pogon...
Računalo može lagati do pol litre, čak i u minus. Za indikaciju je dovoljno.
11L/100km zna biti po AC, dok je prosjek oko 9,8, kaj i nije loše za 4-5 vozača, koji ih voze.

Potrošnja no nije osobito važna, jer to je radno vozilo.

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Da, isti su do iza zadnjih vrata.
Navara ima lisnate federe i krutu osovinu, dok Pathfinder ima multi link osovinu i diferencijal montiran na šasiji (dakle, manje neogibljene mase, ali i manje robustno).
Automatik je izvrstan, glatko šalta, solidna logika, a ima i +/- ručno šaltanje. Izvrstan za stani-kreni, uspone i sl.

Nova Navara ima smanjeni, 2.3L motor, podjednake snage, bitno smanjene potrošnje, ručni 6-brzinac ili automatik 7 brzina! Ova luksuznija verzija ima ostraga uzdužna ramena i spiralne federe umjesto lisnatih. One jeftinije, radne verzije i dalje imaju lisnate federe.

Posljednje uređivanje:

markony

Član
Tu od
1 Kol 2011
Poruka
357
Vidis totalno razlicita iskustva imamo što se tiče Navare,mene moja gnjavi i davi od prvog dana.Prije sam imao Mitsubishi L200,bio mi je bolji barem duplo od ovoga zla.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
L200 je OK, ali je i manji od Navare..
Naše 3 Navare su napravile preko 400t. Bilo je zamjena zadnjih križeva kardana, problema s klimom, neki senzor na motoru, ali sve to je zanemarivo obzirom na km, uvjete kud se vozi i koliko vozača.

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Ta potrošnja je odlična za auto skoro 2 t. Toyota troši više. Ali to nije pravi terenac kad je električni reduktor. Nema dvije šasije nego je šasija na karoseriji. Toyota ima zadnje lisnate federe. Vozio sam je. Land Cruiser je bolja i neusporediva.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Navara ti je slične građe kao i Hilux. Dakle "kamionska" šasija, na koju je postavljena karoserija.
Land Cruiser nije pickup.

Posljednje uređivanje:

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
LC naravno da nije. Ali vozna svojstva su bolja. Stalno sva četiri itd. Kakav je taj el.reduktor u usporedbi s mehaničkim?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Umjesto ručice s tri položaja imaš šalter kojim u vožnji možeš birati 2WD ili 4WD.
Kad želiš prebaciti u Lo 4WD, dakle i reduktor, onda auto mora stajati i mjenjač biti u leru (odnosno automatik u položaju N). Priča traje cca 2 sek i onda dalje normalno voziš. Za prebacivanje u Hi opet moraš stati. S time da šalter možeš prebaciti kad hoćeš, a saltalo se bude kad se steknu uvjeti.
Stalni pogon na sva 4 i nije baš neka sreća. Imamo to na MB Sprinteru, ali u brdo nejde prazan bez zašperanog centralnog diferencijala. A za to se mora stati, dok se na Navari to obavi u vožnji.

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
4WD i Automatic prava kombinacija. Kod Hiluxa u 4WD poveća anšlag.
Navara je vjerojatno teretna kopija Patrola. Prije par godina policijski Patrol ostao u snijegu a ja s LC prošao jer sam morao hraniti pse i ljudima u selu nosio kruh. Ne bi to volio više ponavljati.

Najnoviji postovi

Na vrh