• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Mislim, 2 soma kuna za dvije manžete i četiri O-ringa ....:icon_butt::icon_butt::icon_butt:
Poliranje (kromiranje) i hrđavljenje klipnjače......:icon_butt::icon_butt::icon_butt:
Ako je zupčanik oštečen onda je i letva oštečena ...... :icon_butt::icon_butt::icon_butt:
Letva na golfiču je pol vure dole ako ne zahrđaju obujmice.

Ja sam sličnu složil za nula kuna jer sam doma imal dio koji sam ugradil umjesto manžete, a tokar mi je prijatelj....
Za sad suho cca. godinu i pol ili 30-tak tisučica.

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Moguce da je na golfu malo drugacije kad sam se raspitivo za passata b5.5 tako mi je receno a ti motori nose isti zupcasti samo razlike ima u tim spanerima i tad mi je recen za ovo 03 odnoso maj 03 hidrospaner

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Za koji dan ide letva dolje i onda budemo vidli el ide na reparaciju ili bude druga polovna stavljana gore, a ujedno se bude napravil i veliki servis, znaci zupcasti i sve druge frckarije koje idu uz to..
Da, moram promjeniti i hidro spaner i stazni remen i to..
Tako da vam budem napisal sve dijelove i koliko kaj kosta u lipu..
Ako buš sam delal pazi da ga ne otkočiš prije reda :eek::
Ja sam kolegi mjenjal na Pasakiju, kopletni set s rolicama, španerima i svim kaj ide Continentalov ( remenje rumunsko) je bil oko 3 soma kuna plus posebno smo uzeli lagere klime kad je več sve širom.
Navodno to nije loša kombinacija.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Nebum sam, bude mi mehanicar jedan, ali doma u garazi..
Jel u tu cijenu kod passata ide i stazni i njegov spaner i remenica alternatora i to?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Svi španeri, svo remenje i remenica (ona namjenjena autima s klimom a koju nije loše imati ni na onima bez klime ali ju treba malo doraditi, ona s "kuplungom").
Probaj najti nekog ko ima dil s Inter Carsom, da se dobar popust zboksati ako ti ga je taj spreman pokloniti.

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Predracun za njega sve da se izmijenja naprijed sto treba je oko 230€ s tim da su kombinacije bile dijelova. Gloedao sam na ebay.de continetalove dijelove i izadju oko 300 al sve contitech, i na to jos cijena remenice alternatora 50€i plus postarine. Sa zamjenskim i nepoznatim markama cijena je drasticna :(angel):
http://prntscr.com/blthcc
.......................a.
najeftinije je remenje, najskuplje je ovde spaner zupcastog, plinski spaner remena alternatora i remenica alternatora, sad neki ne mijenjaju ako se kao ne cuje

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ja sam se za te dijelove naučio na teži način kad su počeli crkavati odmah nakon kupnje, remenica počela lupati u leru ko da će se sve raspasti i koštala me 500kn, zupčasti i mikroremen sam uzeo conti i sad ima mikroremen nešto manje od 100000 pa bi ga trebalo ponovo zamjeniti a u hidro natezač sam samo nadolio malo hipenola jer ima ulogu amortizera i ležaj mu je još ok. Radi se o renaultu.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Klima mi ne radi kako treba na Audi 100. Nekad ukopča a nekad ne. Ljeto vruće. Ima li ideja što bi moglo biti?

Sent from my XT1092 using Tapatalk

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
manjak plina ( moguće i višak al nekako sumnjam) presostat ili nešt 3-će.

Posjeti majstora...

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Danas bil kod jednog majstora i rekel mi za zupcasti set INA 1875 kn, hidrospaner staznog remena, neki japanski, 300 i nesto sitno kn (to mi je nekak jeftino, ali veli da je dobar), stazni remen 150 kn i remenica alternatora (ako ju bude trebalo mijenjati) 250 kn.
Jos antifriz i gdje koji saraf i zajedno s poslom bi to bilo oko 3 soma kuna..

E sad jos mi ostaje problem letve, ili reparacija ili na otpad po originalnu..

I onda bi moral izmjenti i ulje u motoru i ode 5 somica da ni ne trepnes..

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
U zubaku veliki servis platio nesto preko 4000. Znaci sva ulja, filteri, zupcasti i sta ide uz njega.
Za 250 ne mogu ni ulje kupit.

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Ja sam ti reko meni je trazeno 50€ za ruke posto je motor uzdzno postavljen a ne poprecno pa sve naprijed mora da se skida i jos dijelovi nisam siguran al oko 300€. Sve u svemu skup sport al i mene ceka uskoro :(emo):

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
manjak plina ( moguće i višak al nekako sumnjam) presostat ili nešt 3-će.

Posjeti majstora...

Možda glupo pitanje,ali dal se kompresor stalno sam uključuje i isključuje? Naravno,kad je klima uključena.
Kad radi na leru čujem izvana stalno neko kliktanje...

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
A koji je problem promijeniti ulje na autu ?! Pa kaj treba diploma za to ??

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Kompresor se isključi kad postigne ali ako stalno pali gasi moguće da fali plina. Kad je bio kontroliran zadnji put?

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Možda glupo pitanje,ali dal se kompresor stalno sam uključuje i isključuje? Naravno,kad je klima uključena.
Kad radi na leru čujem izvana stalno neko kliktanje...
nebi se smio palit/gasit sam osim ak nešto ne štima ( vjerojatno je manjak plina)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Kod automatske klime je svašta moguće. Zavisno o tome kak je izvedena upravljačka logika.

O kojem modelu auta je riječ?

Najnoviji postovi

Na vrh