• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
@ mane; jesi siguran da je to iznutra?

@ muha; slažem se, čim nešto diraš veća je mogućnost da bu nešto krenulo po zlu.

Eto ja sam na 2 zadnja auta mijenjal kiler klime jer je eto bil porozan, čak niti nije bil mehanički oštećen već je jednostavno bil porozan.....
Kad se sjetim frendovog golfa 3 iz 93-će kad ga zveknul napred, cijeli kiler klime se savinul ali nije isputil. Izravnan je i vozil dalje. Danas to nemožeš napravit...

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Je iznutra je sigurno. Baš sinoć oko 8 kad sam se vraćal doma čim je sunca nestalo počelo se rosit i tak mi je bilo i prošlo i pretprošlo ljeto.

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Onda je to iz hladnjaka klime kada upališ klimu pa dok se ponovno zrak prosuši. Ako magla s unutarnje strane ostaje onda je antifriz.

Poslano sa mog ONEPLUS A5010 koristeći Tapatalk

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Mane,kad si mjenjal filter kabine? Tako je bilo i meni,kad upalim klimu odmah zamagli šajbu ali ju poslije osuši,promjenio filter i bilo sve ok.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Pred godinu dana je filter promjenjen upravo zbog toga. I meni je to prvo palo na pamet, međutim ništa se nije promjenilo.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Meni se je to događalo na Golfu 6 u zimi. Stalno je maglilo iznutra. Mjenjao mali hladnjak, crijevo jedno puknuto, filter kabine, čistio ventilaciju i ne znam šta još i nikad to nisam uspio riješit.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Na većini auta koje sam vozil to se ponekad događalo. Naročito nakon gašenja klime.
Ne treba se previše sekirati.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Jesi probao gasnut klimu nekoliko minuta prije odredišta?

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Bez klime nikako, znaći apsolutno se nije moglo vozit, a i ovako je trebalo otvorit prozor, tak da je stvar poprilično sekirala, jer nije bas malo maglilo.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Evo sinoć praktički po mraku vozio sa upaljenom klimom i stakla se nisu rosila. Sad mi više ništa nije jasno?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Klima, osim kaj hladi (šajbu), isušuje zrak, pa kad se ista ugasi, naglo poraste vlažnost zraka u kabini. Kak je prednja šajba uvijek hladnija, zato se rosi.
A nam to je usmjereno puhanje pri magljenju? Ak je na puhanje u kabinu, premala je cirkulacija oko šajbe. Magljenje je jače i kad je uključena unutarnja cirkulacija.
Meni je gotovo uvijek ventilacija usmjerena na šajbu upravo iz toga razloga. Malo otvoreni prozori pomažu izjednačavanju vlažnosti zraka i time umanjuju magljenje.

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Dobro kaže ZJ,vlaga se kondenzira na stvarima koje su hladnije od zraka u prostoriji/vozilu.Isto kak je cijev od hladne vode na bojleru uvijek rosna i mokra a cijev od tople vode uvijek suha.Ako klima puše u šajbu onda je taj dio šajbe hladniji i čim je vlažnost zraka vani velika tu ti se izvana na tom mjestu kondenzira vlaga.Klima je ispravna i to ne znači da je problem u njoj.Vlažnost zraka utječe na to,ništa drugo

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
922
imam ford fijestu 91 godiste , znaci slicna je kao na slici ovo sto sam stavio. E sad tremoprekidac je "riknuo" auto u vece guzve digne temperaturu preko normale ali hladnjak ne pali, moze li mi neko reci koji termoprekidac da kupim jer originalnog nema... na koliko stepeni da pali hladnjak? hitno mi treba pomoc!

02_67.jpg

Posljednje uređivanje:

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
obično se temoprekidač nalazi na hladnjaku.

Skini ga, odi do trgovine autodijelovima i kupi takav da ti paše po navoju. Sad da li če palit ventilator na 80/85/90°C tak svejedno....

Muki

Član
Tu od
31 Ožu 2014
Poruka
214
Pozdrav svima.Zanima me dali netko ima iskustva sa Meyle dijelovima.Ja sam prije odprilike 2 mjeseca kupio Meyle HD krajnike po preporuci prodavača a danas sam malo čitao na netu da nisu baš neke kvalitete ti dijelovi i da ih treba izbjegavati.:icon_scratch: Pa me zanima dali netko ima slična iskustva i koju marku dijelova bi vi preporučili Hvala svima ;) :icon_kidra:

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
meyle je čisto u redu, ocjena po kvaliteti 7.5/10, ne treba ih izbjegavati.

Inače TRW i Lemforder su na vrhu po kvaliteti.

Muki

Član
Tu od
31 Ožu 2014
Poruka
214
Hvala na odgovru Zwer :icon_thumright:.Inače prijašnji krajnici su bili TRW-ovi.Sad bi si trebal kupiti filtere:kabine,zraka i goriva.Koju marku bi mi preporučili Hvala. :icon_thumright:

Na vrh