Kolko km ima auto i koja je god? si siguran da se želiš upuštat u to?Veliki servis na Audi A4 B8, 20 tdi (zamjena zupčastog remena, španera, vodene pumpe i remena za pogon klime i alternatora) zamjena u varijanti uradi sam. Kužim se u mehaniku pa mi se ne da ici na neki servis gdje rade možda manji znalci od mene i još naplate samo za rad oko 500 eur., pa sam se mislio upustiti sam u tu rabotu, ima li nekih zamki i rizika
Pregledaj kablove.jel se gasi kad se dobro ugrije?Imam sljedeci problem od kojeg cu najvjerovatnije poludjeti 🎃🎃🎃
Radi se o golf 3 1.6 74kw.
Prije 3 mjeseca sam mu zamijenio senzor radilice (davač impulsa). Sumnjalo se na bobinu, ali nije bila ona vec ovaj senzor.
Ugradio sam ga radilo je auto normalno do prije tri dana kada je jedan put verglao malo vise nego sto treba. Poucen iskustvom, znao sam da nije nesto kako treba i vec sam poceo sumnjati.
Danas sam izasao iz dvorista, krenuo na odredjeni put, auto se samo ugasilo u vožnji. Posle toga sam ga upalio (malo duze verglanje).
Što moze tu biti problem po vama . Majstori si mu govorili da kad se mijenja senzor on mora biti od istog proizvodjaca kao bobina ili obratno, bobina kad se mijenja senzor mora biti u paru. Ima li tu istine?
Stvarno vise ne znam razlog cemu sve to crkava. Cas bobina, cas taj senzor.
To se može odraditi i bez skidanja prednjeg kraja ali je velika prednost ako imaš mogučnost to napraviti na dizalici.Veliki servis na Audi A4 B8, 20 tdi (zamjena zupčastog remena, španera, vodene pumpe i remena za pogon klime i alternatora) zamjena u varijanti uradi sam. Kužim se u mehaniku pa mi se ne da ici na neki servis gdje rade možda manji znalci od mene i još naplate samo za rad oko 500 eur., pa sam se mislio upustiti sam u tu rabotu, ima li nekih zamki i rizika
Ne brate, ugasio se par min nakon paljenja... Kablovi su novi...Pregledaj kablove.jel se gasi kad se dobro ugrije?
U minhenu rodjau za isti auto traze sa dijelovima 700 eur, moguce da ce jos filtere i ulje staviti al opet puno, s obzirom da su remen vodena pumpa i spaneri odconti 120 eur, filteri svi oko 50Ima caka da se ne skida ništa dolje, samo zamjeniš šarafe veznog lima sa dužima, izvučeš, pomaknu se hladnjaci i odradi se, ali cca. 100€ su ruke bez dijelova, a znamo da ovlašteni dere na dijelovima.
Što se tiče nekih problema, samo treba uzubiti dobro i našpanati, znači sa tipa Conti paketom ili INA paketom dolazi i uputa kako ga pravilno staviti. Mislim da je Conti paket - remen, španeri i roleri nekih 1000 - 1300kn, a INA gore dolje 200kn ovisno o setu koji se uzima.
Inače, na traktorima razvode i drugima na autima odradim zupčasti, a svoj vozim kod meštra 🤣 Ako šta ode, on je kriv 🤫🤭
Gledao sam na you tube, nista specijalno. Jedino nezam koji su zamjenski dulji vijci za vezni lim, i koliko Nm ide stezanje pojedinih vijakaE sad... Minken je u Njemačku i tamo servisi deru cijene. Ja sam mislio da bi radio tu kod nekog majstora, a većina uzima 75 - 150€ plafon ovisno koliko zaebancije ima oko same izmjene, ovako, ne mogu pomoć osim onoga što sam već napisao.
Akumulator crknuo???Evo nocas da upalim kad samo krene da zavergla i onda se cuje ispod haube cak,cak,cak i ona lampica od akumulatora treperi... Prizor