Imam ja alat, ali ni grijanje, ni poluga, ni udarni čekić ne pomažu kad vrh navoja viri van rukavca, zahrđa, a šarafi mekani i glava se rastuče nebitno išao na polugu preskočit će, ako udaraš s udarnim nakpn nekog vremena ga podere, pa ubaciš imbus pa opet drndaš dok ga ne razbije i to je to, onda sjekač, ako ne popusti odmah, ni neće.
Nije mi prvi ležaj, to je FAV grupacija 🍻 živjela im općina kako su ga napravil...
Inače ide procedura, špricanje WDom ili penetracijskim sredstvom par dana prije zahvata, onda grijanje pa naglo hlađenje, ako ne popusti odmah, opet grijanje pa na toplo, ako ne popusti ofmah, krkaj dok ne razbije ili ne popusti. Ako otpustim dva, treći odsjećem brusilicom jer navoj se drži samo u glavčini, ako sjebem 2 onda skinem sve dolje, povarim matice i nema da ne ide, em' imaš dobru polugu, em' ga dobro ugriješ varenjem.
Jedino gdje uvijek idu su G7 jer nisu Torx nego 12kutni šarafi, samo grijanje i idu bez problema jer imaju dublji utor, a kad stavljam novi ležaj, obavezno sve sa bakrenom mašću namažem i odmah uzmem 12kutne šarafe ako ne dolaze s novim ležajem.