• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,413
Kod kuće imam passat 1997, i citroen c3 2006, sad kad smo dobili i drugu kćer, i tražimo neki obiteljski auto malo veći. Passat nema klimu pa onda ne moze ostati kao opcija. Već neko vrijeme obilazim aute i recimo ono što bih htio ne mogu naći. Za golf 6 sam već nudio ljudima 53 tkn na 2010 1.6 tdi i 55 tkn za 2012 1.6 tdi s jako malo opreme. Prodavatelji nisu pristali ali mislim da će im biti krivo kasnije jer više od toga nece dobit od nikoga po meni... Nudio sam i za c klasu w203 2005, 42 tkn sa isteklom reg, pa su odbili... Ne znam tko je u krivu, ili ja nudim premalo ili oni traže previše... Dobrog passata sa manje od 250 tkm ne mogu ni naći. Sad imam mogućnost u DE kupit lagunu karavan 2012 1.5 dci sa 65 tkm od prvog vl. Izasla bi me sa reg 57 tkn kod nas... Ne znam sto na kraju kupit, ili golfa 6 sa 150 tkm ili lagunu sa 65 tkm za iste pare?
 

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,332
Oni su u krivu, Golf, više od tog ne vrijedi sa nekom manjom opremom, i to pod uvjetom da je auto utegnut što stanjem izvana i km...
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,393
Laguna baš i nije kraljica prostora, ali je svakak veća od Golfa.
Poznanik prodaje 5g. star Grand Picasso automatik za oko 70t kn. Na tvom bi mjestu gledal u tom smjeru.
 
Posljednje uređivanje:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,503
Ja sam se prostorno preporodio od kada smo kupili monovolumen,konkretno C max,tako da probaj malo i njih pogledati
 

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,842
Pošto sam i sam u nekim takvim mukama,dvoje male djece,gledamo aute ite..a ford c max možda ne ulazi u obzir?

Preduhitrio me kolega mtd;)
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,393
MTD, a tek da si kupil pravi monovolumen 😉
Gledal sam ga pred par mjeseci i nekak mi je malo skučen. No, u odnosu na kompaktnu klasu ipak je puno komforniji.
 

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,413
Gledao sam jednu alteu 2012 1.6 tdi od 1 vl za 7000 eura 200 tkm ali nisam siguran kako bi mi pasala takva klasa auta, nisam nikad imao takvog... Mislio sam i na novi c elise citroen dizel za 100 tkn, ali to je nešto na razini dacije kolko čujem
 
Posljednje uređivanje:
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Ako passat nije opcija samo zbog klime, zar nebi bilo lakše na otpadu za par tisućica kupiti sve potrebno i ugraditi klimu, nego kupovati novo vozilo, a ni sam ne znaš što bi?

Koliko god se to čini možda ne isplativo, jer je posao i to, ali ako ti se ništa ne sviđa, i nigdje se ne pronalaziš, zašto dati 9 - 10k € za automobil koji ti ne paše?

Osobnog sam mišljenja da nikada neću zbog djece ili ne znam čega mijenjati automobil ili barem mijenjati, a uzeti neki auto koji mi se ne sviđa. Kako su naši starci, komplet familija u fiću i na more, i starci i djeca, babe, tetke, strine i ostali. Danas se rodi jedno dijete, odmah se kupuje karavan, monovolumen. Za drugo se već gleda da to bude mini-bus, a ne daj bože trećega, onda se gleda autobus na kat...

Ne kažem da neću promjeniti mišljenje danas sutra kada i ja dobijem dijete, ali mislim da s ovakvim stavom i kako trenutno stojim na nogama, nema šanse da kupujem karavana ili monovolumena jer to nije moj đir.
 

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,413
Vidjet ćeš kad dođu dječja kolica i sjedalice, kupit ćeš i bus samo da si skratiš muke svaki dan. A onda ćeš kad budeš imao 50, opet tjerat svoj stari đir a drugi će reći da imaš krizu srednjih godina. Nekad sam i ja tako razmisljao a sad, što sam stariji, trebam više wc papira..
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
Ja sa na AirBox-ovoj strani. Ako taj Pajo iz prošlog stolječa zadovoljava svime osim manjkom klime čemu ga mjenjati?
Ili ga nadograditi ili kupiti takvog s klimom. Definitivno bolja opcija nego kupovina nekakvih božičnih drvca (čitaj citroen) koja u startu za servis zahtjevaju love kolko taj Pajo vredi.
 

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,413
Pa kako će i zadovoljavati 22 godine star auto? Ne prevozim koze u njemu već djecu... Šalim se, treba mi noviji prostraniji auto za moći otići na more, ponekoj rodbini i nedaj bože u neku bolnicu u zg... C3 mi ima i klimu i sve, ali nema mjesta za sjedalicu i jaje, a i stalno ga neka elektronika pati...
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
Kakve veze imaju godine na autu?
Sam veliš da mlađeg (jelku) muči elektronika dok stara raga plovi bez brige. Po mom ako je donekle ispravan godine nisu važne, a u glavi mi je film da bu prije taj 5-10 let iznevjeril nego starac....

Veliš siguran auto za otič na more koje je udaljeno cca 300, 400 kilometara a u tjedan dana tu kilometražu po gradu navrtiš. Barem tak ja. Ja za odlazak na put ni haubu ne otvaram a imam forumskog svjedoka koji je bil prisutan jedne godine kak sam otišel a vodena pumpa je proplakala.... i stetno se vratil.
 

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,665
Imam Lagunu II karavan, prostorom je ko i Laguna III, razlike su možda u nijansama. Imam dva mala klinca i sjedalice su još u autu.
Neki dan sam uzeo Xsaru Picasso, pa to je preporod u odnosu na Lagunu.
Mjesta na bacanje unutra, vozim u gepeku još od jučer vešmašinu unutra, danas sjedamo svi četvero u auto, klinci svoje stvari, žena pak svoje i za sve ima mjesta.
Ak ćeš praktičan auto onda si uzmi neki monovolumen. Sa svime ostalim ćeš imat samo problema.
 
Na vrh