• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765
Ja sam mišljenja da je sto puta bolji , komforniji , ekonomičniji, sa manjom potrošnjom pogonskog goriva, može se ga voziti na struju (po jeftinijoj tarifi), vozikati se sa njime po brdima i dolinama , lokalnim putevima, za na njivu, za u šumu, po lokalnim (malo lošijim) cestama, a po autopiutevima da i ne pričam. A tek velika paleta boja na izbor. Najbolje vozilo naspram mog samo osamnaest godina starog Francuza.:coffee::cautious:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Osobno bježim od tih kompliciranih…samo dizel…

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
244
Dečki zanima me vaše mišljenje
Koji te zanima 1.4 mylhibrid ili 1.5 stronghibrid?
Ja imam ovog 1.4 mylhibrida 2021. ( Imal sam prije vitaru 2016 atmosferca 1.6 ). Znači, nema tu vožnje na struju, el.motorić samo pomaže u startu dok turbo ne prodiše. Motor je najbolji dio auta, moreš ga voziti skroz na niskim obrtajima bez zacukavanja, potegne da se iznenadiš. Držanje je fenomenalno za mali SUV, ali tko je ikad probal bilo koji Suzuki zna o čemu govorim.Potrošnja je nama ( voze ga 3 člana obitelji, žena najviše )po kompu 6.4, dakle max 7.0. U okvirima klase ima dosta mjesta, malo manje iza ( gdje je i poprilično neudobno ), treba se priviknuti na jeftiniju plastiku obloga vrata, tanki ( poput svih japanjerosa )lim, slabiju zvučnu izolaciju..Ali, kad se podvuče crta, omjer uloženo-dobiveno je u vrhu ponude. Servisi isto max 150e ( sad ima oko 40000km)...dobar autić!!

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,489
Koji te zanima 1.4 mylhibrid
Da baš taj.
E
I da to uloženo dobiveno,to me je zanimalo,jer za taj novac sam svjestan da nemogu očekivati extra extra,ali opet bi volio da na nešto sliči.
Do sada smo imali duster1.5,i ipak nije 100% ispunio očekivanja,a po prirodi nisam pre zahtjevan.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Jebi ga, meni se reklo da ja šumom dok drugi drumom kad sam rekel svoje mišljenje od dasteru...
Ako ništ drugo imaš sigurnog kupca za nju, Forumaša koji ju sanja godinama, a i tebe je nagovoril na nju ;)
Nemam pojma o ovim novima Suzanama, ali one stare Gitare su bile odlični autiči, osim limarije.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
244
volio da na nešto sliči.
Paa,ovaj novi duster mi super izgleda. Robusno. A i cijenovno je još uvijek pristupačan. Jedino 1.5 dizelaš više nije u igri, šteta. No, ako se odlučiš za vitaru, nećeš požaliti. Trošila bude skoro na razini dizelaša, a performanse su u okviru klase-iznad prosjeka. Autić za svakodnevnu upotrebu toči vozi bez greške...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
I danas vozim jednog Dustera II 4x4 ... ali nisam nikad vozil 4x2... Ima on svojih mana (koji nema?), ali i puno više vrlina od toga. Prije svega cijena, jednostavnost, bez nepotrebne elektronike...auto za vozača, a ne glazbena kutijica ko ovi današnji.
Glavna mana (po mojem skromnom mišljenju) mu je (pre) mala kabina i teško upotrebljiva zadnja klupa.

Vozil sam Vitaru 1,6d (Fiat) s Aisin sekvencijskim mjenjačem (2017.g.) i to je bil OK auto, samo, za razliku od Dustera ima jako nestabilan zadnji kraj i po terenu je osjetljiviji od istog.

Ove nove napuhane benzince e elektromotorom i baterijom iz džepne lampe ne volim...nije to to. Ajd, za razliku od novog Dustera III, Vitarin motor bar ima 4 cilindra...
Elektromotor i baterija je samo jedan sustav više koji se more pokvariti, a nije mi jasno čemu uopće služi, jer mu se utjecaj i ne osjeti.

Naravno, svatko nek kupuje kaj želi... Auto koji mene zanimaju tehnološki su do negdje 2012., eventualno Duster do 2021./2.
Ukratko, ak auto nema žarulje u faru, meni nije auto...

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
244
jako nestabilan zadnji kraj
Istina, vitara je perolaka kategorija, (pre)lagana od iza. Al uz normalno korištenje, sve u granicama normale.
čemu uopće služi, jer mu se utjecaj i ne osjeti.
Jako se osjeti u niskim okretajima,trebaš jednostavno probati, elastičnost je sve prisutna od početka okretaja pa sve dok se ne spoji sa početkom rada turba. Dakle, linearno vuče bez neke rupe u radu. I tu je najveći benefit tog el.motora. A sad jbg.al se bude kvaril sustav u budućnosti to ne znam, i ne želim ulaziti u te rasprave.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Vozil sam Toyotu CHR hibrid i nije me se dojmilo...
Ne volim benzince, pogotovo one ispod 1,6 lit, ježi ga...
To treba vrtiti da bi išlo, a onda troši nemilo.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Ja ne kužim da moj passat star 25 godina i s pola milje troši manje nego današnji hibridi s puno tehnologije. Gdje je tu napredak? Možda nekom nije bitna potrošnja ali meni je dok radim dosta km. Da radim negdje blizu onda se ne bih s tim zamarao ali to je priča za sebe.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
244
Sve ok dečki, svatko vozi kaj si može priuštiti. Meni realno, suza ispunjava sve zahtjeve. Imamo još focusa 1.6 za posel i sinek vozi Mazdu 3 sedan skyactive x 186 .I focus i mazda benzinci. Ali svi volimo vitaru jer je mala, okretna, jeftina za održavanje i svukud ide uz stvaarno malu potrošnju. A i ne treba mi ništ bolje jer se i preveć navozim dizelaša prek tjedna ;)

Gdje je tu napredak?
To pitanje treba postaviti u Bruxellesu

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
@jocc, stari motori proizvode puno dušičnih oksida.
Novi motori imaju manji kut pretpaljenja (ili predubrizgavanja), gorivo izgara pri nižim temperaturama i zato je veća potrošnja.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Kocke z LS7 V8 motorima. Drift u zg na mičevcu..
Kaj će ti već..
Nažalost adri ima kvar, nebre ga riješit.
Al ima vozača.
Ima koga ti za pivu?

Prilozi

• 20240922_121513.jpg
    20240922_121513.jpg
    55.6 KB · Pregleda: 32
  • 20240922_121922.jpg
    20240922_121922.jpg
    47.5 KB · Pregleda: 28
  • 20240922_122222.jpg
    20240922_122222.jpg
    37.5 KB · Pregleda: 28
  • 20240922_131824.jpg
    20240922_131824.jpg
    48.5 KB · Pregleda: 27

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Čujem da su juče šakama razrešavali poredak?
Čestitke Brdeku na jučerašnjem uspjehu(y)

Najnoviji postovi

Na vrh