• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,128
@Deda Marek ,pa ja ni neznam kad je vlasnik umro i dali je uopće, uglavnom u toj ulici koja je u navedena u prometnoj nitko ne zna za tog čovjeka.
Nekad si mogao s izjavama dva svjedoka registrirati vozilo ali to navodno ne vrijedi više

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,988
Kako?

Na kaj se odnosi pitanje?
A šta ako hoćeš kupiti oldtimera? Pa ga srediti i onda registrirati...
Nisam komentiral registraciju neregistriranog, nego mogućnost odjave, ako ne želiš imati registrirano vozilo koje si kupil.

Registracija neregistriranog je druga priča o kojoj su pisali neki drugi forumaši. Koliko je imam informacije registracija oldtimera koji je nekad bil registriran nije problem, ako je sređen ne adekvatan način, bez bitnih izmjena u odnosu na izvornu verziju. Bitno je doći do papira od prijašnje registracije/odjave. To nekad zna biti komplicirano jer su arhive nažalost takve kakve su.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,928
A kak to? Prometna postoji,vlasnik pokojni,nasljednici nepoznati,račun u servisu nikad podmiren. I niko nikad nije pital za dotično vozilo. Oće ga se čovjek rešiti da mu ne smeta v servisu. A žal mu ga v smeće nakon ugradnje novih dijelova. Pa je sad drž nedaj

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,988
@mika,
pogledaj post #12,589:
Ako nebres i neces registrirati vozilo, kakve papire ima uopce to vozilo?
Ja ne vidim razlog da ti onda za to vozilo napravis ugovor i odes s njim kod biljeznika...
Je li takav način za neregistrirano vozilo zabranjen pa sam ja neupućen u to?

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,989
ja sam unazad 3 godine registriral i kupil i prodal podosta kojekakvih vozila i s ničim i s nikim nisam imao nikakvih problema i zavrzlama

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,692
ja sam unazad 3 godine registriral i kupil i prodal podosta kojekakvih vozila i s ničim i s nikim nisam imao nikakvih problema i zavrzlama
Što bi trebalo značiti da si stekel neko iskustvo oko toga ali, ko što je več neko komentiral, nisi baš pomogel sa nekim savjetom kaj napraviti.
Na tehničkom sam i ja pital u vezi vračanja u život jednog Tomosa i njihov odgovor je bil da nek kupim drugog s papirima jer se ne isplati...

Pošto sam imal staru prometnu (falela je tablica sa petokrakom, ali to su smatrali manje bitnim problemom) nakon malo potrage sam uspel saznati gde živi jedini živuči nasljednik koji je pokrenul postupak o naknadno pronađenoj imovini kaj je košalo stotinjak kuna i srebrenko uredovno vozi več par godina.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,989
Eto baš zbog takvih postova kao što je tvoj. Neka si ti meni povedal kak si ti to riješili jer eto to niko osim tebe nezna.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,697
Aerodrom VŽ.. Vruće za popoizdit..
Poslje mene došlo još cca 40 auta..
I još dolaze 💪💪
Kocke najjakije 👌

Prilozi

• 20250809_130343.jpg
    20250809_130343.jpg
    22.4 KB · Pregleda: 10
  • 20250809_132219.jpg
    20250809_132219.jpg
    59.9 KB · Pregleda: 10
  • 20250809_132234.jpg
    20250809_132234.jpg
    50.4 KB · Pregleda: 10
  • 20250809_133013.jpg
    20250809_133013.jpg
    32.9 KB · Pregleda: 11

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,692
Eto baš zbog takvih postova kao što je tvoj. Neka si ti meni povedal kak si ti to riješili jer eto to niko osim tebe nezna.
Nek si ti njemu rekel, nek si (y)

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,989
Eto kad sve znaš kaj nisi čovjeku riješil probleme.
Ja sam mu povedal kaj i kak znam i ima još neke stvari koje bum ipak zadržal za sebe.
Smatram da imam pravo jel hoću neke stvari napisati javno ili da samo nekolicina ljudi zna ,dal' su mu moje poruke kaj pomogle u njegovoj misteriji nit me zanima nit me puno briga.
Ovo o ponovnom pokretanju ostavine mu je već napisano kao moguće riješenje.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,128
Hebi ga, opet znam to kaj sam i znal.
Nije mi žao kaj sam dao onda dvjesto kuna, dva lagera, karike i neki dan 31 euro za prednju gumu i zračnicu, nek to kaj se samo po poljima vozim, a stvarno lijepo ide...
Ali kaj buš, vidim nema nekog bezbolnog rješenja

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,004
Pogleda neke komentare gdje se navodi dali se vrši uvid u potpis vlasnika vozila. Svako ovlašteno lice na TP, osiguravajućoj kući ili agenciji za prepis vozila koje vrši funkciju pravljenja ugovora je dužno da takav ugovor napravi samo sa vlasnikom. Za sve naknadne greške je krivično odgovoran. To je njegova odgovornost. Takođe lice koje koristi vozilo ili novi vlasnik, za vozilo kojem je prenos vlasništva izvršen na neregularan način je saučesnik.
Može se u nekon daljem postupku utvrdit ili naknadno neko od naslednika zatraži uvid u status njihovog vozila, te ukoliko je poslije smrti vlasnika došlo do promjene svu odgovornost snosi OSL koje je to izvršilo. Pored registracije u kartonu vozila se nalaze svi podatci o predhodnim vlasnicima, priloženi svi ugovori, priloženi svi dokumenti ( certifikat ili rešenje suda) da je NEKO ovlašten da to učini. Jednostavo uz prenos stoji ime ko je to provodio. Naravno ovo je zakonski okvir. Ko smije da rizikuje može da uvaži i krivotvoreni potpis, krivotvorenu polisu osiguranja, krivotvorene i druge dokaze potrebne za proces registracije vozila.
Primjer, u nekim saobraćajnim nezgodama učesnici imaju polisu, važeću kao dokument, međutin prilikom ostvarivanja prava utvrdi se da osiguravajuća kuća nije uplatila ( drumarinu) ili neku drugu obavezu državi. Na osnovu takvog dokumenta se nemože ostvariti pravo, te se protiv takve osiguravajuće kuće i njihovog ovlaštenog lica pokreće krivični postupak. Bilo je i slučajeva zloupotrebe inostranih osiguranja, najčešće kad se vozilo koristi u tzv trećim zemljama. Neke stavke vlasnik nemože ni da zna dali su uredne, ali u procesu onda i nema odgovornost.
Takođe interesantan je prilog komentar 12602, po meni nedovoljno podataka pa se nebi upuštao ali sumljam da je sve tačno.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,004
Smrdi mi da i Njemačka ima sličnu glupost, samo kupoprodajni i vozi...

Interesantan prilog, ali prilog ne prikazuje prave činjenice. Postoje dva pravca dali je izvršen prenos vlasništa u Rumuniji ili u Njemačkoj. Prijavljen nestanak u Rumuniji, nema podatka gdje je izvršen prenos vlašništva, gdje je registrovano,. Nema podatka koja policija nije izvršila provjeru statusa interpol potrage, ili koja osiguravajuć kuća je izvršila registraciju kradenog vozila.
Rad u bazi interpol pretrage nije lako zaobići, te je interesantno šta je bilo dalje nakon što neko izvsši provjeru ( to je obaveza prilikom registracije) i pokaže da je potraga pozitivna automacki server obaještava podnosioca potrage gdje je to evidentirano čime je isključen mogućnost da to neko " sakrije". Očito je nešto tu urađeno. Ako je to ura⁰đeno u kratkom periodu prije interpol potrage, policija Rumunije i Njemačke je morala je da prati taj proces.. O propustima sluzbi nema ni riječi a tačno se zna svaki podatak gdje je i šta rađeno a u cilju istrage da neidu informacije u javnost. Takođe pokušavaju se vlasnici uvući u odgovornost ili su zaista umiješani .

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,928
Svako ovlašteno lice na TP, osiguravajućoj kući ili agenciji za prepis vozila koje vrši funkciju pravljenja ugovora je dužno da takav ugovor napravi samo sa vlasnikom
Ugovor se ne radi na tehničkom pregledu vozila. Ugovor potpisuju prodavatelj i kupac,a to mogu napraviti i u birtiji

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,004
Stanice tehničkog pregleda mogu biti u vlasništvu države ( sad ostalo najčešće instituti za forezniku i vještačenje vozila) i privatne stanice. Privatne STP se mogu registrovati samo za tu djelatnost ili više djelatnosti medu kojima su i osiguranja, kupoprodajni ugovori, atest vozila, da budu zastupnici nekog proizvođača...., da imaju vještake raznih oblasti... Misliš da nije propisano gdje se pravi ugovor, ali uslovi pod kojima se pravi su poropisani, a lice koje je ovjerilo taj ugovor je ovlašteno od strane suda, i uz ugovor ide licenca ili potvrda o njegovom ovlaštenju. Da bi neko bio ovlašten od strane suda, mora biti ubilježen u sudski registar sa svim podatcima fizičkog lica i pravnog lica, tad dobije pečat kojim ovjerava taj dokument. Odgovoran je za svaki dokument na kojem se nalazi taj njegov pečat. Onda pečat može pokloniti kome želi, ili povjeriti bilo kom ili dozvoliti da dodje u ruke neovlaštenom licu.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
873
@smilan , to sve stoji i lijepo zvuči al kod nas više ne pije vodu. Ja sam, npr.kod kupnje rabljenog auta ispunil kupoprodaji ugovor kod prodavatelja doma u dnevnom boravku i poslije smo samo otišli na tehnički i game over.
Kak veli Deda Marek, mogli smo ugovor ispuniti ( i potpisati ) u birtiji.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,832
Prakticirati čim više birtiju. Platiš rundu i odmah imaš svjedoke ako eventualno dođe do kakvih problema. A i red je da se zalije, ne kupuje se auto svaki dan. :ppozdrav:

Najnoviji postovi

Na vrh