Cijenjena ekipo, kakvo je vaše mišljenje o kineskim autima?
Naime, moje je ( bilo ) vrlo nisko ( ili nikakvo ) dok si nisam , na nagovor mojeg srednjeg sineka, dopustil herezu i malo škicnul te kineze izbliza.
Išli smo pogledati MG i Geely. Pogledali smo , između ostalih, i sve Eu/Japan/Korea brandove.
Kao prvo, MG HS me ( nas , pogotovo ženu ) oduševil. Izgled vanjski, iznutra, taktilno, pod prstima kvaliteta materijala vrhunska. Ponuda prostora, zatvaranje vrata...ostal bez teksta.
Druga krajnost je Geely Coolray radi kojeg me i sinek nagovoril da idemo pogledati jer se njemu jako sviđa. Ok, nije to auto u kojem se osobno vidim jer dizajn mu je mladenački, ali ipak sam sjel u njega. I opet iznenađenje. Ali ugodno. Sve je tip top izrađeno, kvalitetno, ergonomski posloženo...skoro europski. Nema nekih suvišnih điđa miđa koji upućuju na činjenicu da je auto iz Kine a ne npr.iz EU.
E sad, koliko se god oni trudili ubaciti na tržište, upravo isto bude presudilo u smislu opstanka u budućnosti. Isto je bilo sa Kia-om i Hyandaiem prije 20tak g.kad su izazivali podsmijeh kod EU kupaca. A gle ih sad.
Dal su nas Kinezi već porazili ( a toga nismo još svijesni ) to pitanje si trebamo iskreno postaviti.