• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,780
O bi se prevario, naša Corsa E nema cvrčave plastike😉, tast ima Mitsubishi ASX istog godišta ko i Corsa ali interijer cvrči ubi bože
Mislil sam na tvrdu plastiku (Corsa D ju ima, ali ne cvrči) ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,805
Ja to riješavam M+S gumama koje su cijelu godinu na autu
Ja se nebi baš složil sa tvojim riješenjem.

Veliš 99% si na cesti, predpostavljam da pošto vodiš brigu o potrošnji guma to čak nije ni makadam nego je asfalt?
Prijatelj moj dragi, taj tvoj "terenac" ti služi samo za kurčenje, a za drugo ti ga je šteta.

Za ovo od Rumunjskog Francuza ni kapice na ventilima ne koriste.

Zetorboy

Iskusan lik
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,827
Napisal sam da bunzinac troši 30% više i lošije se ponaša.
Smisao je da imamo sve manje izbora i da je isti sve lošiji.
To sta benzinac trosi vise tu razliku pokrijes u popravku dizni, pumpe, turbine i pm.. s benzincem toci i vozi i nemas brige

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
142
Ja se nebi baš složil sa tvojim riješenjem.

Veliš 99% si na cesti, predpostavljam da pošto vodiš brigu o potrošnji guma to čak nije ni makadam nego je asfalt?
Prijatelj moj dragi, taj tvoj "terenac" ti služi samo za kurčenje, a za drugo ti ga je šteta.

Za ovo od Rumunjskog Francuza ni kapice na ventilima ne koriste.

Ma da, dobije on paletu sjemena, IBC 1000 L goriva (ili vode) a ponekada i kotač od traktora u kištru, pa se onda veselo kurčim kroz selo. Ili je kištra puna alata, a zadnja vrata služe kao radni stol. Naravno ide se i u trgovinu sa tim autom. Praktički to mi je jedino vozilo koje imam stalno na raspolaganju. Nemam pojma koji drugi auto bi sve to mogao zamijeniti, a da ga opet mogu koristiti za svakodnevne potrebe.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,805
U tom slučaju moja isprika, ali ja bi njemu ipak stavil neku bolju gumu od zimulje pa da bude terenac i da se između ostalog kurčim, jer izgleda da ipak nije baš 99% na tvrdom ;)
Znam, veča potrošnja, buka, bolje uništi ovjes, ali velim, izgleda da je to ipak pol pol.

Edit
Izvini još jednom, sad sam se sjetil da si ti onaj kaj nježno manometar za pumpanje guma na zemlju spušta.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,279
Zakaj forsirate takve zablude?
Današnji benzinci troše skoro kao nalivpero.

Imam "privatni" uvid u puno dizela, negdje oko 20 njih i nisam uočio da su toliko dramatično manje potrošnje od moje KIA ceed benzinca sa 160 KS.

Zašto su ti dizeli "tamo", vrlo jadnostavno, da bi nakon nekog broja godina vožnje i puno natučenih km po svijetu "bili lakše prodani". Jer i dalje su među ljudima "mantre" da su benzinci rastrošni "kao ruska vozila", a da dizeli voze na tako malo kao na upaljač za cigarete.
Sve je to prevaziđeno odavno.

Moj se stariji zet sbojevremeno samnom okladio da njegov tadašnji vrhunski i novi Pasat 2.0 bude trošio manje nego moj auto, naravno da je priznao poraz. Nisam kilavio, pimplao, vozio sam kao i on, jednako i potrošio manje. Od onda on puno više vjeruje u novo, novo normalno. Pasat je odavno kod novog vlasnika.

I moja je supruga strepila, pa koga vraga benzinac, ko ga bude tankiral i slično. Prvo nije vjerovala, a dalje je zadovoljna, smirila se, zna koliko se vozimo, a koliko tankiramo, znate i Vi da su žene malo jači kompjutori 🤣😇.

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
142
U tom slučaju moja isprika, ali ja bi njemu ipak stavil neku bolju gumu od zimulje pa da bude terenac i da se između ostalog kurčim, jer izgleda da ipak nije baš 99% na tvrdom ;)
Znam, veča potrošnja, buka, bolje uništi ovjes, ali velim, izgleda da je to ipak pol pol.

Edit
Izvini još jednom, sad sam se sjetil da si ti onaj kaj nježno manometar za pumpanje guma na zemlju spušta.
Imam u blizini neke lovce koji baš imaju pickupove sa gumama za teren, to nije za slušat kada prođu kroz selo a kamoli da to slušam u kabini 400 - 500 000 km (koliko se nadam da bi auto mogao biti kod mene). A i pitanje je kako se to ponaša na mokrom autoputu kod 120 km/h. Ova kombinacija koju imam sasvim mi je OK, mislim (ako se dobro sjećam) da sa ovim autom nikada nisam ostao u polju da me trebalo izvlačiti van. Naravno u polje idem kada se može. A ovi filmići koje tu stavljaš nije to više za mene, jednostavno ne vidim smisla da namjerno idem u takve situacije sa autom, u RL mislim da je to bolje izbjeći ako se može. Njima i trebaju vrhunske gume za teren, ali ja se ne bavim natjecanjima nego mi auto mora služiti za sve, a sigurno da 99% kilometara je napravio na asfaltu (jer drugog auta nemam). Bitnije mi je da se guma dobro ponaša u brzini - nego da me izvlači iz blata do koljena (jer ako baš moram u polje po takvom onda idem traktorom, ali najbolje je taj dan spavati doma).
Pickup bi preporučio svakome kome treba radni auto jer je čvršći od osobnog a i ne zapinje na svakoj grabi, jer je viši. Sa druge strane to je auto koji nekome može biti itekako problematičan za vozit po cesti po skliskom i kada je prazan (a uglavnom je tako) jer je zadnja vuča a odozada je lagan kad je prazan. Tek kada dobije 400-500 kg u kištru - onda je taman izbalansiran. Nije za natjeravanja po cesti jer to loše završi prije ili kasnije.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,279
@Axial si ti kad vozil praznog tristača, žigulija, ladu, pezejca, da ne pitam za bemvejca 🤔? Pitam kao protu pitanje na tvoj opis problematike vožnje pikapa.

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
142
@Axial si ti kad vozil praznog tristača, žigulija, ladu, pezejca, da ne pitam za bemvejca 🤔? Pitam kao protu pitanje na tvoj opis problematike vožnje pikapa.
jednom prilikom sam vozio Ladu/žiguli 'pervaja model'...ali to je bilo na početku moje vozačke karijere, tako da je bilo puno drugih borbi a ovo sa zadnjim pogonom nisam primjećivao kao problem. A i ta lada nije imala 140 konja motor.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,098
ford ranger iz 2010, isti auto kao mazda BT50. Uglavnom svi pickupovi su jako međusobno sličnij, mislim da jedino mitsubishi L200 ima centralni diferencijal.

Šogor ima malo novijeg. Pa se hvali kako ide svugdje. Pa me jednom zvao u polje da mu nešto donesem, ali kao samurajem. Ako zapnem neka ga zovem.

Ja došao sa clio 1.4 benzin i zimskim gumama 😁

To je auto za američke savane. Za vući gnojivo, tank i voziti se po suhom polju.

Clio 2 je uber terenac po meni 🤣.

Ranger je dobar, ali je to pickup. Terenac nije.

Galda

Iskusan lik
Premium
Tu od
11 Ruj 2022
Poruka
576
Ja sam trenutno u kupnji vozila 4x4. Nikad nisam imao ništa slično već samo klasika. Ili prednji ili zadnji pogon. Ovo sto mi treba je isključivo zbog makadamske uzbrdice na viksi koju je Zafira A bez problema svladavala. Dok nema prikolicu…. Sa prikolicom nema šanse.
Dakle Zafira je bila taman sto mi je trebalo. Velika, jednostavna, ekonomična i nekvarljiva.
Sad su u igri tri opcije.
Subaru outback 2004 2.5 sa plinom
Subaru legacy 2.0 benzinac
Altea 4x4 2.0tdi
Svi su negdje oko 250-300tkm i od 2004-2007 godine. Jedino Altea ima kuku već ugrađenu
Znam da je sve to staro i ne očekujem puno jer je buđet do 3000€ ali mi je bitno da se ne kvari i da je održavanje povoljno.
Prelazio bi s njom cca 10-15 000 km godišnje

Najnoviji postovi

Na vrh