• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,756
Ček malo, kaj se kod hibrida, kad pređeš 60km/h, ne pali benzinski motor?
Plug in hybrid(ustekas u struju i punis)...on ima razlicite modove voznje, izmedu ostalog mozes samo na struju 100-120 km... to mi je za 3 dana gradske voznje sasvim dovoljno...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,185
Nemojte se zanositi z eventualnim uštedama., jedino ak kupujete aute "za pokazati susjedima".
Kaj misliš da se bude na vlastitu struju vozilo badava do vijeka? Tko bu plaćal cestarinu ak ne trošiš gorivo?

Danci imaju posebne namete za one koji pune doma...a siluju ih na kupnju EV. Zato su tam kućne FNE prilično rijetke (a struja osjetno skuplja neg pri nama).

Umjesto u auto, radije uloži u toplinsku pumpu i grij se bez muke...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,756
samo na struju mu je ograničenje 120km/h
nije ti to kao klasični hybrid...ako si samo na električnom modu ne pali ti benzin...

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,110
Obični sam sebi puni bateriju ( HEV ) prilikom kočenja ili puštanja gasa ( rekuperacija ) pa koristiš koliko napuniš a plug in hybrid ( PHEV ) se može puniti i na struju i sam u vožnji ( kočenjem i rekuperacijom ) . Ima još i myld hybrid ( npr moja ex vitara ), njoj el.motor samo pripomaže benzincu u vožnji ( ne ide samo na struju ).
Po meni Toyota nr 1 za Hybride bilo koje konfiguracije..

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,756
za običan hybrid toyota, da...ali je meni običan hybrid glupost...do 50km/h ali i to je upitno jer ako želiš brže krenuti odmah pali motor...
pričekat ću ja još malo sa ovim mojim PHEV-om ali sve što sam uspio pronaći o njemu za sad obećava i meni apsolutno koristi.

Najnoviji postovi

Na vrh