• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,370
Ti si kupio nekada i novi auto????
Ja sam mislio da uvijek kupis rabljeni i vozis ga u presu.🙃🙃🙃
Tri put, i odmah se u prometnu pod vlasnik upisuje posljednji...

mario1511

Član
Tu od
20 Lip 2023
Poruka
207
Pozdrav ekipa,
Trazim nove farove za focusa.
Na daparto.de pod premimu marke je naveo van wezel,diederichs,hella,alkar od tih marki poznata mi je samo hella i dulo skuplji su od ostalih marki
Imali tko iskustva sa ostalim?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,663
Evo Vlada nam je dala i jedan poticaj "koji bude zahvatio malo šire, ne samo uži krug", odmah s ulaskom u 2026. 🥂

1000031496.jpg
Ovo je jedan tuđi komentar, nije moj. Mene zanima Vaše mišljenje o ovome, da ne bu samo ono "bude kakva uplata danas"...

1000031494.jpg

Imate Vi kakav "pametan stav", na koji način urediti život u Našoj državi, da nešto poboljšamo? Ovo nije neka radost i blagodat.
Ja osobno nisam sretan s inflacijom, troškovima života i "rastom penzije", nekako gubim korak s njima.
Trebam auto za svakodnevni život, radi mobilnosti, a ovo mi se čini nekorektnim pristupom na moj novčanik.

Posljednje uređivanje:

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,625
Mislim da bi trebalo množiti kubikažu sa težinom i onda.....
Jer težina manje troši ceste, nego likson sa konjovima!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,278
Kolega @plus, slažem se.
Zapremina motora nema previše veze s masom vozila i trošenjem ceste...čemu inače plaćati cestarinu po vozilu kad ju plaćamo, tak i tak, po prijeđenom km u gorivu.
Ali ak bi bilo po masi, onda bi morali "kazniti" one bogate sa skupim električnim vozilima, koji još i ne kupuju gorivo niti plaćaju cestarinu u njemu, ali to neće radi idiotskih "zelenih politika".
Ovak je najlaše uzeti od sirotinje, koja vozi star(ij)e aute, normalne zapremine.
Jer težina manje troši ceste, nego likson sa konjovima!
Ne bi se složil. Ceste troše kilometri x masa vozila.

Poanta je da je najlakše tu zagrabiti, gdje se bu malo tko bunil, da se pokrije sve više uhljeba

Jedino kaj sam na cestama primijetil je svake godine sve više izbočina koje uništavaju vozila, a sve manje popravljenih cesta...

Usput, porasle su i kazne...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,278
Koliko njih to radi i zakaj se njih ne kazni, a ne nas sve ostale?

Moj ni jedan auto nema više od 90ks ali imaju 2-litrene motore, kak i tvoj.
Očito je da predugo traju...pa nekom smetaju.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,663
Ja več dosta vremena volim uživati u smirenoj vožnji iako sam kupio auto s motorom koji ima više od 10 KS na 100 kg težine, što mi osigurava solidno ubrzanje ako mi zatreba.

Brzo se vozim uglavnom na more, auto cestom, rekao bi prisiljen načinima i potezima u vožnji od strane ostalih sudionika u prometu.

Uz ovakvo nedovoljno poštene nove propise i tarife, još više me smetaju "nesnosni smrdeži i prdeži", za koje mi nikad ne bude postalo jasno kako oni naprave eko test i prođu na tehničkom pregledu.

Da se mene pita (a ne pita se) ja bi sav međunarodni kamionski prijevoz usmjerio na ulazu u HR na željezničku stanicu, tovari kamion na vlak i vozi se na drugi kraj HR, istovari i odlazi iz HR. Ceste bi bile manje preorane, bilo bi manje uzdužnih neravnina, kolotraga i potreba za našim održavanjem.

Strani kamionđije istina plate cestarinu, ali mi radi njih previše patimo, platimo doprinos za naše ceste na registraciji, u kupnji goriva za vozila i za vrijeme korištenja auto ceste. Zlo je što mnogi strani kamionđije izbjegavaju auto ceste i cestarinu jer voze našim cestama rezerviranim za promet motornim vozilima, pa čak i lokalnim županijskim cestama, te na taj način i njih uništavaju.

Za to vrijeme na željezničkim prugama više nema teretnog prometa, sve je na cestama.

Razmislite tko je tu lud. Ja i Vi nismo, jedino mi ne donosimo takve odluke, a na te smo si funkcije izabrali potkapacitirane, nestručne i nesposobne predstavnike. Njihov je domet držanje ruke na srcu, "pardon" na unutarnjem novčaniku, glasanje Zakona u vidu robota i generiranju nereda u društvu njihovim - nedoraslim zadatku i problemima - sposobnostima.

Jasno mi je da sam ga sad zatupio dugi esej, ali imamo "sve kako nismo htjeli". Mi smo kao društvi za žaljenje, ali teško da nam ima pomoći. 😥😥😥

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,663
View attachment 87594

Ajde neka meni netko objasni kako auto 2007 godište može imati upisano euro 2 normu?

A motor je euro 4 ili euro 5 norma ovisno o tome ima li dpf...

Euro 2 norma se nije smjela ni prodavati 2007...

Auto kupljen u hrvatskoj...
Ako je to tvoja zagonetka, mogu samo za sad reči, ali to nije sve, dao si premalo informacija za taj gemišt tzv tehničkih podataka.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,345
Šta trebam dati od podataka?

I u prometnoj piše euro 2

Jel to netko zeznio na tehničkom ili šta?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,663
View attachment 87594

Ajde neka meni netko objasni kako auto 2007 godište može imati upisano euro 2 normu?

A motor je euro 4 ili euro 5 norma ovisno o tome ima li dpf...

Euro 2 norma se nije smjela ni prodavati 2007...

Auto kupljen u hrvatskoj...
Molim još informacija:
Koliko KW i/ili KS ima taj tvoj motor?
Da li ti imaš potpuno novu knjižicu vozila, ili je od prvog dana?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,663
2007 - 242 000 km

2.5 crdi 170ks, 400nm

Lx

Nezavisna šasija, 4x2, 4x4 hi, 4x4 lo, lsd zadnji diferencijal
Na brzinu sam našao ove informacije:

Ovo je copy paste:
Motor Kia Sorento 2.5 CRDi iz 2007. godine pripada Euro 4 (Euro IV) normi.

Specifikacije Euro Norme
  • Model motora: Diesel, 2497 cm³, s izlaznom snagom od 125 kW (170 KS), što odgovara redizajniranom modelu Sorento koji se proizvodio od 2006. do 2009. godine.
  • Emisijski standard: Prema podacima Jomologia.hr, ovaj model zadovoljava Euro IV normu emisije ispušnih plinova.
  • CO2 emisija: Specifična emisija CO2 za verziju od 125 kW iznosi 209 g/km, prema istom izvoru.
  • Prethodni modeli: Raniji modeli (2002.-2006.) s motorom od 103 kW (140 KS) pripadali su Euro III normi.
Vaš automobil, s obzirom na prvu registraciju krajem 2007. godine, vrlo vjerojatno ima motor snage 125 kW koji udovoljava strožoj Euro 4 normi, koja je bila aktualna i obvezna za nova vozila u to vrijeme.

Odgovori AI-ja mogu sadržavati pogreške. Saznajte više
završetak copy paste.

Moj nekakav brzopotezni zaključak bi bio: da je netko od službenih osoba bio jako nepažljiv kod izrade tvoje knjižice vozila, ili prometne, jer je fulao i šefa i stanicu.

Moja ti je preporuka da odeš što prije u stanicu za tehnički pregled, ukažeš im na problem i na očigledan njihov propust, te zatražiš ispravak podataka, najbolje u vidu izrade nove, ne brljane knjižice.

Nikakav Euro II.

Definitivno si mislim da nisi ti kriv ništa, "nisi znao" a ne znati još ne spada u grijeh ;) .

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,345
Na brzinu sam našao ove informacije:

Ovo je copy paste:
Motor Kia Sorento 2.5 CRDi iz 2007. godine pripada Euro 4 (Euro IV) normi.

Specifikacije Euro Norme
  • Model motora: Diesel, 2497 cm³, s izlaznom snagom od 125 kW (170 KS), što odgovara redizajniranom modelu Sorento koji se proizvodio od 2006. do 2009. godine.
  • Emisijski standard: Prema podacima Jomologia.hr, ovaj model zadovoljava Euro IV normu emisije ispušnih plinova.
  • CO2 emisija: Specifična emisija CO2 za verziju od 125 kW iznosi 209 g/km, prema istom izvoru.
  • Prethodni modeli: Raniji modeli (2002.-2006.) s motorom od 103 kW (140 KS) pripadali su Euro III normi.
Vaš automobil, s obzirom na prvu registraciju krajem 2007. godine, vrlo vjerojatno ima motor snage 125 kW koji udovoljava strožoj Euro 4 normi, koja je bila aktualna i obvezna za nova vozila u to vrijeme.

Odgovori AI-ja mogu sadržavati pogreške. Saznajte više
završetak copy paste.

Moj nekakav brzopotezni zaključak bi bio: da je netko od službenih osoba bio jako nepažljiv kod izrade tvoje knjižice vozila, ili prometne, jer je fulao i šefa i stanicu.

Moja ti je preporuka da odeš što prije u stanicu za tehnički pregled, ukažeš im na problem i na očigledan njihov propust, te zatražiš ispravak podataka, najbolje u vidu izrade nove, ne brljane knjižice.

Nikakav Euro II.

Definitivno si mislim da nisi ti kriv ništa, "nisi znao" a ne znati još ne spada u grijeh ;) .

A koje ja koristi imam od toga?

Ovako barem ne mogu pasti na eko testu 🤣🤣🤣

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,663
@zoran89 imao budeš sređeni dokument i sad znaš malo više nego si znao do malo prije. Sam si pokrenuo temu, zar ne? Uživaj :ppozdrav:

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,345
To sam ja i pretpostavljao. Ali me zanimalo jel postoji neka druga mogućnost.

Staru prometnu nemam da provjerim kako je u njoj bilo.

Njihova greška je. Dok me ne smeta nisam ja dužan njihove greške ispravljati. Ako me bude smetalo bit će ispravljeno.

Ja nikakve koristi osim izgubljenog vremena nemam ako to idem ispravljati.

Najnoviji postovi

Na vrh