• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,567
Isao bih sa autom na Hrelic u nedjelju.
U slucaju da nadjem kupca, kako napraviti prijenos, a da mi neki svercer ne preproda auto ili skuplja kazne?

Ugovor se vise ne ovjerava i potpisuje ga samo kupac, potpisem ugovor, a ovaj ga preproda pa se ja bakci sa trecim vlasnikom....

Ako i ovjerim ugovor u slucaju da tamo ima biljeznik, jel onda to sigurnije?

Tko ce mi dati kaparu i cekati bez papira i auta ponedjeljak?
A ja opet ne dam auto bez novaca i prijenosa...
Konstruktivni savjeti su dobrodosli, a provokatori nek idu na poljobirtiju ;)

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,994
Imas u narodnim novinama gotov ugovor. Sve popunite, oba potpisete. Nazalost garanciju nemas nikakvu. Ali ne znam kak bi on preprodal auto ako stoji na tebe a ugovore potpisete sa tvojm i njegovim podacima...

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,366
Samo se nedaj najebati da samo ti potpišeš ugovor,a da podaci o kupcu ostanu prazni. Onda ima prostora za manevar preprodaje. Na ugovor napiši napomenu da sve eventualne kazne od tog datuma idu novom vlasniku. Uzmeš svoj primjerak i ti si siguran,a on nek dalje dela z sutom kaj oće

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,044
Samo ako je kupac pošten i dobra osoba, onda očekuj da bude sve u redu.

Ja sam našu Mazdu prodao među prvima po tim "novim pravilima" i tada mi zapravo ništa nije bilo jasno, jer više ništa nije bilo kao prije. Došao je bračni par, muž je malo isprobao Mazdu. Izašao je van iz auta i veli supruzi, to je dobar auto, plati ljudima da završimo posao. Supruga mu veli ja nisam donijela novac, mislila sam da si ti ponio. Ja sam ih zbunjeno gledao. Rekli su mi, mi smo krivi, zadržite nam auto još sat vremena, u nedjelju popodne. Otišli su doma po novac, s njima je došla i kćerka da ga vozi doma. Nabrojili su novac, donijeli ugovore, njihova kćerka ih je popunila, potpisali smo uzeli su ih, sjeli u auto i više se nismo vidjeli. Znam koja su obitelj, čime se bave u Međimurju i znam da su moj auto kupili za svoju zaposlenicu, samohranu majku, kao poklon, a ona im bude polako vratila novac kad bude mogla. Takvih je ljudi namanje među nama, ali ima ih, još su tu.

Prije puno godina prodao sam auto, Ladu žiguli, kojeg su u pozadini par put preprodali, dolazile su kazne, ja sam ih plaćao i skupljao račune. Pred istjek registracije banuo mi je tip, čuj trebam tvoju osobnu da prenesem auto. Ooooo tu si ptico, prvo mi vrati sve novce za kazne. Jedva se složio s time kao nije to on zaslužio. Nisam mu dao osobnu nego išao s njim do bilježnika i u Mup dok nije bila napravljena odjava s moje adrese. To mi je bilo jedino takvo ružno iskustvo.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,860
Prodao Fiću. Kad dođe tip iz Bosne da se dogovorimo da ga njemu prodam jer ovaj od kojeg je kupio je neki mučkaroš!

Najnoviji postovi

Na vrh