• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,690
Ja koristim Waze nekoliko godina.
Ja bum sad malo zločest, znam da bum. Nadam se da mi nebuš zameril ;)

Tam u onoj drugoj temi se malko buniš na nesavjesne vozače i čezneš da milicajac bude na svakom čošku, motoristi su skužili kako radi kamera ovaj je brz, ovaj skreče a ne gleda.... a s druge strane i sam koristiš Waze da te upozori i sigurno pogledaš gde je kamera i kam gleda, ako ti je mjerila u dolasku čim prejdeš stup ideš za deset brže, kak i ja, kak i večina nas.
Da smo savjesi vozači nebi waze koristili, ali nismo čim ga koristimo.

Još jemput, naj kaj zameriti, ali ja to tak vidim pa sam moral napisati

Ja još uvijek nisam shvatil poantu tih silnih kamera koje svi (ili večina nas) traži okom na cestama na kojima neznamo gde jesu i u isto vreme to oko nije učesnik u prometu.
I još su nam omogučili znakove i aplikacije da ih nađemo.....
Ko da na cestama nema dovoljno kojekakvih znakova, reklama....koje također skreču pogled vozača sa ceste.

Kaj se tiče anti radara, jammer je zakon za sve vrste radara, čaki za presretač, ali nisu ni oni bedasti i ne tresu više uređaj jer misle da su se pokvarili ....

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,047
Primijetil sam da Waze često ne javlja unaprijed ako je kamera postavljena u tvojem smjeru (da odlaziš od nje) već javljs ak ideš prema njoj.
Uostalom, svagdje su znaci za nadzor brzine.
A glede zasjeda...ljudi bi trebali prijaviti ak vide, ali to rijetko čine, baš kak i davanje žmigavaca. Primijetil sam da nema ni "kulture" blicanja.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,508
Waze koristim rijetko jer navigacija u ruralnim krajevima često vodi na kaldrme i čudne rute, a kamere javlja samo kad prekoračim brzinu. Ako vozim po PS-u, šuti kao pi*da, a ja se zamislim ili zapričam, dam gas i uslika me jer na ekranu nema ništa. CamSam mi je preporod, uključuje se automatski čim se spoji na BT, ne moram ni vaditi mobitel, i 100% je precizan da ne znam kako vozim. Kad trebam i navigaciju, uključim HERE We Go pa mi CamSam bude iznad kao widget.
Onda je problem negdje ispred, odi po lajtungu.
Odustajem, kažem odvrnuo sam gumeno crijevo i ništa ne curi kad stišćem kočnicu, isto i kad kresnem mašinu. Dalje idu dvije metalne cijevi prema sredini auta, onda naprijed i kod katalizatora se gube pod zaštitama. ABS blok je zabijen da ne mogu do njega bez velike dizalice i skidanja cijele obloge motora, možda i branika. Odvezao sam ga sad kod mehaničara, vrijeme curi.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,690
glede zasjeda...ljudi bi trebali prijaviti ak vide, ali to rijetko čine, baš kak i davanje žmigavaca. Primijetil sam da nema ni "kulture" blicanja.
Koji ljudi? Toga više nema, svako svoju rit gleda, a tuđoj muki se smije...
Žmigavci, blicanje.... to ubrzano troši ionako preskupi led, a tam nema bum zamjenil feder na žarulji... u lampi je sve, a lampa kosta ko moja lađa ;)

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,489
Sam način života se prelijeva i na kulturu vožnje koja je na sve nižem nivou ( uključujući i komplet EU koju vozim). Sve poludelo, nervoza, negativa.. Već sam pomislil da je do mene, neka kao "kriza srednjih godina" al vidim po reakcijama drugih da se sve stvarno promijenilo u psihi ljudi na gore. Ne smiješ nekom prst pokazati odmah pjena na usta. Ne kudim mladost, da me se krivo ne shvati, ali ne ide to sve u dobrom smjeru.
Evo, ujutro na dionici prema Eindhovenu me pretiče Zg šleper, ja se okrenem da pozdravim, balavac ništa, okreće glavu u stranu. Vozi Scaniu, ja sam u Dafu vajda niža vrsta. A obojica smo 1250 km udaljeni od domicila. A kad pukne guma ili neki problem, onda moli prosi. Nisam jednom pomogel, uvijek imam crijevo za gume napumpati, duge kable za start prek 20 m duge, nisam jednog volva ili Scaniu ( ubojice akumulatora) kresnul i pomogel kolegama. Čak sam i prednju gumu posudil jednom pajdašu iz Njemačke do Hr. I naravno da me ubija ova promjena na gore, način komunikacije, neke drugačije moralne vrijednosti... Nije to to...
Zato sve više bježim u prirodu i osamu jer tamo vlada jedina prirodna i ispravna ravnoteža koju čovjek na kraju svega treba.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,500
Ja bum sad malo zločest, znam da bum. Nadam se da mi nebuš zameril ;)

Tam u onoj drugoj temi se malko buniš na nesavjesne vozače i čezneš da milicajac bude na svakom čošku, motoristi su skužili kako radi kamera ovaj je brz, ovaj skreče a ne gleda.... a s druge strane i sam koristiš Waze da te upozori i sigurno pogledaš gde je kamera i kam gleda, ako ti je mjerila u dolasku čim prejdeš stup ideš za deset brže, kak i ja, kak i večina nas.
Da smo savjesi vozači nebi waze koristili, ali nismo čim ga koristimo.

Još jemput, naj kaj zameriti, ali ja to tak vidim pa sam moral napisati

Ja još uvijek nisam shvatil poantu tih silnih kamera koje svi (ili večina nas) traži okom na cestama na kojima neznamo gde jesu i u isto vreme to oko nije učesnik u prometu.
I još su nam omogučili znakove i aplikacije da ih nađemo.....
Ko da na cestama nema dovoljno kojekakvih znakova, reklama....koje također skreču pogled vozača sa ceste.

Kaj se tiče anti radara, jammer je zakon za sve vrste radara, čaki za presretač, ali nisu ni oni bedasti i ne tresu više uređaj jer misle da su se pokvarili ....
Ne vidim nikaj zločestog u tvojem komentaru.

Jednostavno se nakon upozorenja prisilim pustiti gas i nemam s tim svojeg problema.

S druge strane ne mogu davati žmigavce drugima u njihovim vozilima. Pred sve više kružnih tokova, nastaju kolone onih koji stoje da bi ušli u kružni tok, a onda iz kružnog toka bez žmigavca izađe par njih jedan za drugim, bez žmigavca, ljudi se ne usude uletjeti...

Više puta sam krenuo da preteknem auto ispred sebe, a onda evo njega na lijevoj strani, nikakav njegov lijevi žmigavac, nikakva njegova provjera da sam več možda poravnat s njegovim zadnjim krajem auta. Što da radim, da mu dam javnu pohvalnicu? Ili ovi koji se deru s motorima svakodnevno po cesti, jer su skužili mogućnosti kamere, bilo je i nekada takvih... Kod nas u blizini, jedan je završio u autobusu, jedan je divljao pola dana i završio pod lokomotivom vlaka, treči se zabio u traktor koji je skretao u lijevo s prikolicom drva, ispravno pod žmigavcem itd. Tih više nema, poginuli su, ovo je nova generacija.

Nema ljutnje @MUHA , samo ti usporedi sve, tako i treba :ppozdrav:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,690
@plus (y)

Ne smiješ nekom prst pokazati odmah pjena na usta

Boga mi, kad bi i meni prst pokazal (srednji) i meni bi uz pjenu para na uši išla :ROFLMAO:
Ovo sve ostalo napisano podržavam.
Ja sam dijete Yuge, pamtim dane kad si u BIH ili Srbiji ili Makedoniji ili Sloveniji ili u Crnoj Gori naletel na tablice koje si na svojem autu imal, naprimjer ZG. To je bilo pozdravljanje, trubljenje, blicanje.... onda se to sve raspalo, a u ljepoj našoj je na kratko u početku bilo tak.
I nikad više nebu kak je bilo....

Neki dan idem na kavu i vidim na kamionu skače kipa u zrak i naglo pada dole a bagerčić poskakuje.
Gas nazad kad ono rođo sedi u bageru ko limun žut. Jel ti je kaj, nije ništ. Izađe van i veli a kaj bum sad. Ništ se ne brini, bumo rešili..... I naravno, rešili smo, spustili smo ga dole bez ikakve štete ali dečko si nije mogel sam pomoči. Nije odavde i sam je.
Evo slika, malo preuređena jer....

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,723
Evo, ujutro na dionici prema Eindhovenu me pretiče Zg šleper, ja se okrenem da pozdravim, balavac ništa, okreće glavu u stranu. Vozi Scaniu, ja sam u Dafu vajda niža vrsta. A obojica smo 1250 km udaljeni od domicila.

, pamtim dane kad si u BIH ili Srbiji ili Makedoniji ili Sloveniji ili u Crnoj Gori naletel na tablice koje si na svojem autu imal, naprimjer ZG. To je bilo pozdravljanje, trubljenje, blicanje
To se meni dogodilo pred jedno 20-tak godina u Njemačkoj, idem iz Danske kombijem i negdje oko Minhena na autoputu netko svira li ga svira, ja sve gledam da mi nije nešto u redu s kombijem kad ono ovi mašu i pozdravljaju iz auta, valjda bili iz moje županije koji ošli trbuhom za kruhom. I baš mi je bilo drago.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,489
svira li ga svira
Sad ti svira da mu se makneš. Ako voziš sporije ( čitaj normalno), postaješ strano tijelo koje smeta.
Al najbolji su mi ti koji blicaju i gasiraju iskompleksirani beskičmenjaci, misle da su nedodirljivi. Nažalost, radi takvih nedužni stradavaju..
Dal bi mi vjerovali, stojim 20 m od sudara koji se pred menom dogodil, ulazak u Frankfurt, doslovno ispred mene šleper i tri ili četiri auta... Sad je tek Policija došla.. Neću slikati, jer ne volim takve stvari slikati... Ima jedan u autu još priklješten...Eto... No coment

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,489
Eto i još kreten "kolega" blokira vatrogasce...pa to stvarno moraš biti idiot da pretičeš sa šleperom kolonu dok sve stoji 33271.jpg
33270.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh