cipiripi1967
Član
- Tu od
- 2 Stu 2008
- Poruka
- 269
Re: bademi u vukov.-srijemskoj
ma krenuti će valjda ...malo im daj prihrane i vodice i.... super
ma krenuti će valjda ...malo im daj prihrane i vodice i.... super
Moj prijatelju Krim je u rusiji,a na Krimu vlada mediteranska klima samo šta su proboji hladnog zraka malo s nižim temperaturama.lojza kaže:Postoje i ruske sorte badema, što znači da se i u Rusiji uzgajaju bademi!
A tamo je puno hladnije nego kod nas.
Kasnocvatuće sorte cvjetaju u drugoj polovici ožujka kad se već rjeđe javljaju mrazevi i ako su bademi na povišenom položaju onda ih ti mrazevi ne bi trebali pogoditi!
Bilo bi zanimljivo čuti iskustva od nekog tko je sadio bademe u kontinentu. Koje sorte, kako je bilo u vrijeme cvatnje...
Moj prijatelju Krim je u rusiji,a na Krimu vlada mediteranska klima samo šta su proboji hladnog zraka malo s nižim temperaturama.
Bajam kad cvjeta nesmi biti niža temperatura od -1
jesi probao kod hadrovica mislim da ti je i on iz iloka!?!?! on ti je radio na bademima za kontinentalni dio hrvatske
Pozdrav svima nakon dugo vremena.
Evo bademi suu dogurali već i do 3. vegetacije.
Unatoć prevrtljivoj zimi, kasnim mrazevima i strašnoj suši, bademi se dobro drže i čak će imati par kilograma plodova početnog roda.
Izgleda da sam ipak odabrao dobar, malo povišeni položaj na kojem bademi neće niti ubuduće stradati od velikih zimskih hladnoća ili kasnih proljetnih mrazeva.
Ako nekoga još nešto zanima, slobodno neka me pita.
Prema potrebi mogu još i postaviti par slika mojih badema.
Pozdrav svim voćarima.
Evo malo badema, 1. godina!
ajde molim te, ako možeš postaviti ponovo slike, jer na ovome se ništa ne vidi.
I još koju ako nije problem. Hvala.
daj koju sliku badema
imam ja jednu sadnicu iz njemačke koja navodno podnosi i niske temp do -25.
u proljeće je kasnije preadim iz kante u kojoj je došla i stane sa rastom preko dva mjeseca. pomočim vrbovu koru u vodi sa tim zalivao pet dana i sad je krenuo ko lud. nadam se da će ovu zimu dobro podnijeti.ali ću ga uzimiti
Vidio sam i ja neke bademe u Nizozemskoj koji se čak i tako daleko na sjeveru mogu uspješno uzgajati. koliko niske temp. izdrže zimi ne znam, ali sam primjetio da su čak i ove godine rodili,
što se tiče fotki badema, da nam svima pojednostavim stvar, idite na moj Facebook profil Alojzije Suknović, album fotografija "Agricultura" i tamo sve možete bez ikakvih ograničenja vidjeti.
Što se tiče plasmana proizvoda (kojih ove godine imam samo za vlastite potrebe), planiram buduću prodaju u inozemstvu u restoranima koji kuhaju vegetarijansku i samo ekološki proizvedenu hranu, a u kojima sam i sam neko vrijeme radio. Navodno da se i marketu "Garden" u ZG može prodati eko-proizvode.
poslan zahtjev