• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Bademi u vukov.-srijemskoj

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269
Re: bademi u vukov.-srijemskoj

ma krenuti će valjda ...malo im daj prihrane i vodice i.... :p super

lojza

Član
Tu od
12 Ruj 2009
Poruka
69

Ma neki su ipak krenuli ali neki neće izgleda uopće krenuti. Moj prof. iz srednje škole mi kaze kako je greska bila u tome da ih nisam pravilno utrapio nakon kupnje a prije sadnje. On kaze da se utrapljeni bademi moraju natopiti vodom u trapu, inace se korijenje osuši i slabiji je primitak. Eto, pokusajte i vi ostali s ovom tehnikom pa budemo vidjeli.
Ako netko želi vidjeti sličice mojih bademčića i lješnjaka moze to pogledati na Facebooku, profil Alojzije Suknović, fotografije/ album " Agricultura". Ne mora mi se biti prijatelj za pogledati ovaj album. Ako ima problema, javite mi.
Pozdrav svima agronomima na ovim stranicama

D

dmeter

Guest

lojza kaže:
Postoje i ruske sorte badema, što znači da se i u Rusiji uzgajaju bademi!
A tamo je puno hladnije nego kod nas.
Kasnocvatuće sorte cvjetaju u drugoj polovici ožujka kad se već rjeđe javljaju mrazevi i ako su bademi na povišenom položaju onda ih ti mrazevi ne bi trebali pogoditi!
Bilo bi zanimljivo čuti iskustva od nekog tko je sadio bademe u kontinentu. Koje sorte, kako je bilo u vrijeme cvatnje...
Moj prijatelju Krim je u rusiji,a na Krimu vlada mediteranska klima samo šta su proboji hladnog zraka malo s nižim temperaturama.
Bajam kad cvjeta nesmi biti niža temperatura od -1

lojza

Član
Tu od
12 Ruj 2009
Poruka
69
Moj prijatelju Krim je u rusiji,a na Krimu vlada mediteranska klima samo šta su proboji hladnog zraka malo s nižim temperaturama.
Bajam kad cvjeta nesmi biti niža temperatura od -1

Krim je u Ukrajini a ne u Rusiji! S ostalim bih se i mogao složiti...

lojza

Član
Tu od
12 Ruj 2009
Poruka
69
Evo malo badema, 1. godina!

[URL=http://img835.imageshack.us/
[URL=http://img153.imageshack.us

graa

Član
Tu od
11 Velj 2011
Poruka
62
jesi probao kod hadrovica mislim da ti je i on iz iloka!?!?! on ti je radio na bademima za kontinentalni dio hrvatske

lojza

Član
Tu od
12 Ruj 2009
Poruka
69
3.godina bademi

jesi probao kod hadrovica mislim da ti je i on iz iloka!?!?! on ti je radio na bademima za kontinentalni dio hrvatske

Pozdrav svima nakon dugo vremena.
Evo bademi suu dogurali već i do 3. vegetacije.
Unatoć prevrtljivoj zimi, kasnim mrazevima i strašnoj suši, bademi se dobro drže i čak će imati par kilograma plodova početnog roda.
Izgleda da sam ipak odabrao dobar, malo povišeni položaj na kojem bademi neće niti ubuduće stradati od velikih zimskih hladnoća ili kasnih proljetnih mrazeva.
Ako nekoga još nešto zanima, slobodno neka me pita.
Prema potrebi mogu još i postaviti par slika mojih badema.
Pozdrav svim voćarima.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
daj koju sliku badema

imam ja jednu sadnicu iz njemačke koja navodno podnosi i niske temp do -25.

u proljeće je kasnije preadim iz kante u kojoj je došla i stane sa rastom preko dva mjeseca. pomočim vrbovu koru u vodi sa tim zalivao pet dana i sad je krenuo ko lud. nadam se da će ovu zimu dobro podnijeti.ali ću ga uzimiti

Kesegic

Član
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
39
Pozdrav svima nakon dugo vremena.
Evo bademi suu dogurali već i do 3. vegetacije.
Unatoć prevrtljivoj zimi, kasnim mrazevima i strašnoj suši, bademi se dobro drže i čak će imati par kilograma plodova početnog roda.
Izgleda da sam ipak odabrao dobar, malo povišeni položaj na kojem bademi neće niti ubuduće stradati od velikih zimskih hladnoća ili kasnih proljetnih mrazeva.
Ako nekoga još nešto zanima, slobodno neka me pita.
Prema potrebi mogu još i postaviti par slika mojih badema.
Pozdrav svim voćarima.

Pozz... Ako se smije znati,, kako i gdje planiras plasirat proizvod?

lojza

Član
Tu od
12 Ruj 2009
Poruka
69
moguće...

daj koju sliku badema

imam ja jednu sadnicu iz njemačke koja navodno podnosi i niske temp do -25.

u proljeće je kasnije preadim iz kante u kojoj je došla i stane sa rastom preko dva mjeseca. pomočim vrbovu koru u vodi sa tim zalivao pet dana i sad je krenuo ko lud. nadam se da će ovu zimu dobro podnijeti.ali ću ga uzimiti

Vidio sam i ja neke bademe u Nizozemskoj koji se čak i tako daleko na sjeveru mogu uspješno uzgajati. koliko niske temp. izdrže zimi ne znam, ali sam primjetio da su čak i ove godine rodili,
što se tiče fotki badema, da nam svima pojednostavim stvar, idite na moj Facebook profil Alojzije Suknović, album fotografija "Agricultura" i tamo sve možete bez ikakvih ograničenja vidjeti.
Što se tiče plasmana proizvoda (kojih ove godine imam samo za vlastite potrebe), planiram buduću prodaju u inozemstvu u restoranima koji kuhaju vegetarijansku i samo ekološki proizvedenu hranu, a u kojima sam i sam neko vrijeme radio. Navodno da se i marketu "Garden" u ZG može prodati eko-proizvode.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Vidio sam i ja neke bademe u Nizozemskoj koji se čak i tako daleko na sjeveru mogu uspješno uzgajati. koliko niske temp. izdrže zimi ne znam, ali sam primjetio da su čak i ove godine rodili,
što se tiče fotki badema, da nam svima pojednostavim stvar, idite na moj Facebook profil Alojzije Suknović, album fotografija "Agricultura" i tamo sve možete bez ikakvih ograničenja vidjeti.
Što se tiče plasmana proizvoda (kojih ove godine imam samo za vlastite potrebe), planiram buduću prodaju u inozemstvu u restoranima koji kuhaju vegetarijansku i samo ekološki proizvedenu hranu, a u kojima sam i sam neko vrijeme radio. Navodno da se i marketu "Garden" u ZG može prodati eko-proizvode.

poslan zahtjev

tatkodvd

Dobro znana faca
Premium
Tu od
2 Pro 2011
Poruka
1,259
lojza@ na kojoj su podlozi ovi bademi i koliko su stari, te koje su sorte u pitanju. Fino izgledaju nema šta.

lojza

Član
Tu od
12 Ruj 2009
Poruka
69
bademi su na podlozi gorki badem, ove godine će im biti 4. vegetacijska godina a sorte su Tetenji Rekord (oko 40%), Ferragnes (oko 40%) a ostalo Aromatični, Tuono i Fra Giuglio Grande.

tatkodvd

Dobro znana faca
Premium
Tu od
2 Pro 2011
Poruka
1,259
lojza@ hvala na odgovoru.

Intersujemo još jedan stvar, kako se badem ponaša na podlozi Vinog. breskve. Dobio sam par grančica badema od prijatelja koje sam ukalemio na breskvu, jer nisam imao druge podloge. Ne znam ni koja je sorta (dve su sorte u pitanju), imam samo informaciju da dobro rađaju.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
nakon koliko godina bademi daju prve plodove i za koliko godina daju nekakav max prinos????

koliko se može dobiti po stablu, badema, u kilogramima????

kolika je cjena sadnice? našao sam po 40kn, MPC.....a 25kn VPC

da li je potrebno prskanje badema, zaštita od nekakvih bolesti......????

lojza

Član
Tu od
12 Ruj 2009
Poruka
69
bademi nešto ozbiljnije rode u 3. godini i postupno daju sve više...
po literaturi u 7. ili 8. godini daju puni rod...moji će sad biti u 5. godini. Prošle godine puno lošije rodili zbog slabog oprašivanja (hladnoća, snijeg u vrijeme cvatnje)
navodno rode 5-6 kg jezgre po stablu u punoj rodnosti, ponekad i do 10 kg po stablu (neprovjereno...)
cijene sadnice su takve kako si rekao...
treba ih prskati protiv kovrčavosti kao i breskve, ostalo zasad nije bio problem...

Najnoviji postovi

Na vrh