• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Batate

Farmer.

Novi član
Tu od
31 Kol 2021
Poruka
6
Pozdrav svima, prva mi je godina uzgoja batata. Zasad dobro napreduje, posadio sam 1000sadnica. Danas sam izvadio prvi ukupno je bilo 1.2kg,
Postavljen je pod najlon bez navodnjavanja kap po kap , al sam ga navodnjavao sa crijevom rucno.

Da li neko ko ima veci nasad podize vrijeze s vremena na vrijeme da se ne ukorjenjuju ?

. 20210831_104510.jpg

Posljednje uređivanje od moderatora:

Dillinger

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2015
Poruka
433
Pozdrav svima, prva mi je godina uzgoja batata. Zasad dobro napreduje, posadio sam 1000sadnica. Danas sam izvadio prvi ukupno je bilo 1.2kg,
Postavljen je pod najlon bez navodnjavanja kap po kap , al sam ga navodnjavao sa crijevom rucno.

Da li neko ko ima veci nasad podize vrijeze s vremena na vrijeme da se ne ukorjenjuju ?

. View attachment 39907
Kako misliš podizati vrijeze?
40.000 sadnica posađeno pa tko će to dizati🤣
Mislim ima svašta ljudi pričaju svašta sam chuo.
inace batat zadebljava iz sekundarnog korijena ne iz glavnog ako se vrijeze primi za tlo na tom mjestu crpit će hranu pa će se puniti lijepo. Jednostavno ne vidim razloga biljki priuštiti dodatne šokove pored vremenskih ekstrema. Jedino dizanje vrijeza prije vađenja kada malčer prolazi 👍🍠

Farmer.

Novi član
Tu od
31 Kol 2021
Poruka
6
Kako misliš podizati vrijeze?
40.000 sadnica posađeno pa tko će to dizati🤣
Mislim ima svašta ljudi pričaju svašta sam chuo.
inace batat zadebljava iz sekundarnog korijena ne iz glavnog ako se vrijeze primi za tlo na tom mjestu crpit će hranu pa će se puniti lijepo. Jednostavno ne vidim razloga biljki priuštiti dodatne šokove pored vremenskih ekstrema. Jedino dizanje vrijeza prije vađenja kada malčer prolazi 👍🍠
Na tvojih 40000 ne smijem ni pomisliti po tom pitanju.
A eto ljudi kazu da se to radi pa sam to i cinio, mada je mozda bila i greska bilo bi i tu finih primjeraka.
Juce sam nasao ovaj forum procitao i eto registrovao se, pa da i ja sta pitam i koju bombu bacim 😁
Zivjeli

Dillinger

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2015
Poruka
433
Na tvojih 40000 ne smijem ni pomisliti po tom pitanju.
A eto ljudi kazu da se to radi pa sam to i cinio, mada je mozda bila i greska bilo bi i tu finih primjeraka.
Juce sam nasao ovaj forum procitao i eto registrovao se, pa da i ja sta pitam i koju bombu bacim 😁
Zivjeli
Bolje pitaj tu nego nego slušati okolo😁 di bi ja stigao kada bi slušao šta selo priča. 17 godina u batatu vjerujem da imam mrvicu određenog znanja. 😏

Dillinger

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2015
Poruka
433
Sad još reci da mu ni trava ne smeta into je to, krecem u proizvodnju 😂
To malo trave ručno počupati 😁samo održati dok ne zatvori redove.

Prilozi

• 736840B1-59E0-4C30-9F20-483FF8585FEC.jpeg
    736840B1-59E0-4C30-9F20-483FF8585FEC.jpeg
    85.4 KB · Pregleda: 26

Dillinger

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2015
Poruka
433
Nista od te ljubavi čim čujem ručno...nekako se ne nalazim u tome :hahah:
A onda HERBICIDI tko voli ……
Ipak je ovako lijepo druženje s obitelji svi na okupu da nemam batata tko bi ih okupio sve svi se razbježe 😂🤣🤣🤣

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
A postoji neki da ga se može spricat? U kom stadiju rasta? Ma ja imam okupljanje obitelji sad za berbu i to je dosta sve više bi bilo previše :LOL:

Dillinger

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2015
Poruka
433
Ahahahhaha, da znam kako ti je.
Aj sad ozbiljno ima registriranih ali trenutno nemam pojma kako se zovu jer ih ne koristim.
Ima ih sto sade na foliju a medured prskaju
Ja lijepo skratim medured (red od reda mi je na 70cm) i rolingovanje dok se može ući. Čim nejde vise u redove to malo počupamo.
Roling je zakon.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
A iz folije ti ne dođe trava uz korijen? Znači da može bilo koji bit glavno da ne dođe do cime od batata,ovisno o širini folije i redova...imam pol hektara zemlje u komadu di mi se neda još sadit vinograd pa bi možda i to probo čisto da mogu rec da sam i to radio haha frend ima polagačicu folije,herbicida mogu do svih vrsti...znači sljedeci veliki problem je vađenje jer ona vadilica bometova sta imam je dobra za krumpir ali ne moze batat

Dillinger

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2015
Poruka
433
A iz folije ti ne dođe trava uz korijen? Znači da može bilo koji bit glavno da ne dođe do cime od batata,ovisno o širini folije i redova...imam pol hektara zemlje u komadu di mi se neda još sadit vinograd pa bi možda i to probo čisto da mogu rec da sam i to radio haha frend ima polagačicu folije,herbicida mogu do svih vrsti...znači sljedeci veliki problem je vađenje jer ona vadilica bometova sta imam je dobra za krumpir ali ne moze batat
Pojma nemam kada ne sadim na foliju. Mislim da nejde trava samo sto se nesmije velika rupa praviti. Kod kolege nisam nikada vidio da je plijevio oko sadnice na foliji.
Ja vadim s dvorednom vadilicom za krumpir koja baca iza sebe s lancima. Sad koja je marka pojma nemam jel to čovjek vadi uslužno ja platim i to je to.

Na vrh