Krumpironja
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Svi 2010
- Poruka
- 4,086
E tako kazi, zena bi me streljala, prvo mene a vjeruj mi i tebe bi našla 😂
Ista sorta taj koji ima tanko korijenje i ovaj na slici.U jednom roviću sam izvadio ovakav, a u nekima samo tanke žile. View attachment 39860 View attachment 39861
Kako misliš podizati vrijeze?Pozdrav svima, prva mi je godina uzgoja batata. Zasad dobro napreduje, posadio sam 1000sadnica. Danas sam izvadio prvi ukupno je bilo 1.2kg,
Postavljen je pod najlon bez navodnjavanja kap po kap , al sam ga navodnjavao sa crijevom rucno.
Da li neko ko ima veci nasad podize vrijeze s vremena na vrijeme da se ne ukorjenjuju ?
. View attachment 39907
Na tvojih 40000 ne smijem ni pomisliti po tom pitanju.Kako misliš podizati vrijeze?
40.000 sadnica posađeno pa tko će to dizati🤣
Mislim ima svašta ljudi pričaju svašta sam chuo.
inace batat zadebljava iz sekundarnog korijena ne iz glavnog ako se vrijeze primi za tlo na tom mjestu crpit će hranu pa će se puniti lijepo. Jednostavno ne vidim razloga biljki priuštiti dodatne šokove pored vremenskih ekstrema. Jedino dizanje vrijeza prije vađenja kada malčer prolazi 👍🍠
Bolje pitaj tu nego nego slušati okolo😁 di bi ja stigao kada bi slušao šta selo priča. 17 godina u batatu vjerujem da imam mrvicu određenog znanja. 😏Na tvojih 40000 ne smijem ni pomisliti po tom pitanju.
A eto ljudi kazu da se to radi pa sam to i cinio, mada je mozda bila i greska bilo bi i tu finih primjeraka.
Juce sam nasao ovaj forum procitao i eto registrovao se, pa da i ja sta pitam i koju bombu bacim 😁
Zivjeli
To malo trave ručno počupati 😁samo održati dok ne zatvori redove.Sad još reci da mu ni trava ne smeta into je to, krecem u proizvodnju 😂
A onda HERBICIDI tko voli ……Nista od te ljubavi čim čujem ručno...nekako se ne nalazim u tome
Pojma nemam kada ne sadim na foliju. Mislim da nejde trava samo sto se nesmije velika rupa praviti. Kod kolege nisam nikada vidio da je plijevio oko sadnice na foliji.A iz folije ti ne dođe trava uz korijen? Znači da može bilo koji bit glavno da ne dođe do cime od batata,ovisno o širini folije i redova...imam pol hektara zemlje u komadu di mi se neda još sadit vinograd pa bi možda i to probo čisto da mogu rec da sam i to radio haha frend ima polagačicu folije,herbicida mogu do svih vrsti...znači sljedeci veliki problem je vađenje jer ona vadilica bometova sta imam je dobra za krumpir ali ne moze batat
Obični malčer s čekićima ne roto s noževima.Sa cime malcirate loze ? Neka masina specijalna ?