Zetorproxima zetori imaju 5 brzina za razliku od univerzala i reko bi da njegova 4-ta je ko na uniju 3. brzina, a prva brza ko na uniju 4-ta.
Ljepše radi kada je manja brzina jer inače berač nestigne progutat tolko klipova i te komušine pa puno ide u bunker. Tata je kolko puta radio u 2-goj sporoj ja nevolim tak polako radit,ode previše vremena i dosta nafte se onda potroši. Zato se uvjek pozove 2-3 para ruku više kada se istrpava i neka komušaju. Isto idem na nekih 1800-1900ok.
Točno to dado čim se brže ide to više komušine odlazi u bunker...
Ja imam zetora i universaal i 4-ta spora na uniju je ko 1 brza na zetoru sa zetorom berem u 3-4 a nekad kad je rijedak kukuruz i u prvoj ..
Dado jel imaš možda ventilator na beraču baš me interesira kako onda čisti još ga nisam imao priliku videti u radu ali sam čul od nekih ljudi da ne čisti nešto previše bolje jedino listovi i stabljike prođu van čak mi je kolega rekao da onaj noviji berač sa 8 valjaka dosta dobro čisti ali samo kad je njiva na ravnom čim negdje visi nije dobro.
Aha, pa onda beremo sličnom brzinom, kod mene je sav kukuruz sijan na 19-21 cm . Čuo sam da je taj tornado 40 eol brži za 30 %, ali slabo vjerujem u to. Moj jako dobro peruša 4-tom, a gdje je gušći kukuruz trebao bi ići trećom da bolje peruša, ali to mi je presporo. Najviše volim ići prvom direkt sa 3511 jer tako dosta brzo idem. Koji ti je ovo kukuruz?? Sličan je mome N01 koji je sijan 9.5 isto je stabljika dosta zelena, a klip zreli tako da ću ga brati 10-15 dana.