Po kolko tržiš pušleke? 🙂čekaj Uskrs...ako bude sve u redu...
Naravno da valja, ja ga koristim već par godina u kombinaciji s umjetnim gnojivom. Ja čak ako ima u ponudi uzimam i kokošji peletirani, jer ima veći udio dušikaVidio sam sad tu prek grane zanimljivih voćki -sadnica, ali nemam stajski gnoj. Valjaju li peleti konskog i goveđeg gnoja?
Thnxzaštihaj vreću na svaku terasu...ak su meni dobri za plastenike, dobri budu i tebi...
kaj je to?
Danas bio u poljoprivrednoj i raspituje se jedan deda koliko bi trebal deti ovog gnoja h vreči jer ga nije nikad kupil ni koristil. Veli mu lik da je vreča 25 kg za cca 200 m² ili malo manje ak nije dugo bilo pognojeno. Tak nekaj pise i na vreči. Tom logikom ak ja denem vreču na 15 kvadrata, pa to bu sve zgorelo..griješim lizaštihaj vreću na svaku terasu...ak su meni dobri za plastenike, dobri budu i tebi...
E da..vuzem je tu ..rotkvice iz konzuma..prokleto železo..samo železo i železo..Rotkvica..ne zanima me kak ali nađi načina sa mi je dostaviš..ili dojdem po nju.
isplati se, zimi imaš unutra špinat, matoviljac, mladi luk, mladi češnjak, salatu običnu i endiviju, blitvu, rotkvice, peršinovo lišće...sto čuda...Eh kad bedak ima cajta, svasta mu pada na pamet. Pa tako i jedan mali plastenik ŠČ. Pitanje bi glasilo koliko je to isplativo. Bez grijanja. Koliko zimi može biti koristi od njega ako ima funkciju samo da snijeg i kiša ne padaju. Koliko može biti isplativ u ranim mjesecima za sjetvu i uzgoj presadnica za kasnije presađivanje. A nakon toga sadnja "necega" i zastita nekakvim sjenilom ljeti ( mreza npr). Dakle msm na isplativost na godišnjoj razini.
Položaj je SZ i ima prosjek sunca zimi ali daleko više od prosjeka ljeti.
Nisam mislio na financijsku isplativost. Tu kako god okrenuo teško da si na nuli. No mislio sam na "vremensku" isplativost ili bolje, iskoristivost. Tu mislim da nije iskoristivo samo par mjeseciImam plastenik 50m2...cijelu zimu unutra pospremljena mrkva, persin, celer,poriluk s vrta...mladi luk, zelena salata, matovilac...
Vrlo rano posaden mladi krumpir...posijane rotkvice...sad posijani krastavci..
Isplativost na kraju je mozda upitna...posao je to...treba zalijevati... tak ce ti to netko reci...
Al neprocjenjivo je imati tako nesto svoje cijelo vrijeme...