Rajčica i paprika su ista porodica i mogu jedno uz drugo.
Tarabaju ih iste bolesti, pa bi bilo dobro, zbog prozračnosti, da nije zbito jedno uz drugo.
Ako već mora biti, onda rajčicu uz rub, na 50 cm red paprike, a donje listove rajčice čim prije, čim donji dio stabljike udeblja, poskidati.
Mogao si napraviti drugi sistem - ja sam upravo danas na jednu gredu od oko 60 cm posadila u sredinu rajčicu, a sa jedne strane malo unutar ruba gredice sa jedne strane poriluk, a sa druge celer. Poriluk sam imala tako i prošle godine, sa obje strane paradajza, i bio je izvanredan.
Na gredici sa krastavcima sam sa jedne i druge strane prošlu godinu posijala mrkvu početkom šestog mjeseca, isto se poskidaju donji listovi i bilo je ok. Ako budeš sadio paradajz i pokraj papriku, papriku sadi na istočnoj strani, tako da joj paradajz u vrelim danima lipnja, srpnja i kolovoza radi popodnevnu zasjenu - bude ti zahvalna.
Inače, krastavci će prvi riknuti krajem ljeta, tamo do kraja kolovoza, početka rujna, pa će osloboditi prostor paprici koja će ostati i na jesen roditi do mraza, računaj i na to.