• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Bla bla svaštara

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,021
što je mreža gušća (više zasjenjuje) biljke to kompenziraju većim habitusom (više lisne mase i višlji rast), tak da kajgod metneš, bit će ok.

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
320
Gledam malo onak, edukativno upotrebe pojedinih preparata. Fungicida, insekticida. E sad kod nekih se navodi, primjerice, paprika u zatvorenom prostoru 3 dana. Ili rajčica, krastavci u zatvorenom prostoru 7 dana. Nigdje ne navode otvoreni prostor. Zašto? Koja je razlika?Tretman..

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,781
Gledam malo onak, edukativno upotrebe pojedinih preparata. Fungicida, insekticida. E sad kod nekih se navodi, primjerice, paprika u zatvorenom prostoru 3 dana. Ili rajčica, krastavci u zatvorenom prostoru 7 dana. Nigdje ne navode otvoreni prostor. Zašto? Koja je razlika?Tretman..

Zato što većina velikih proizvođača proizvodi u plastenicima. I za njih je sredstvo napravljeno.

Mi mali smo njima nebitni i nisu uopće predvidjeli nas. A zašto uopće u fis bazi razlikuju istu kulturu u plasteniku i vani. To je netko "pametan" smislio.

Axial

Član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
63
Pišem sada na pamet ali, vrlo vjerovatno proizvodnja u zaštićenom prostoru ili na otvorenom se spominje čisto radi regulatornih potreba. Naime za svako sredstvo koje se stavlja na tržište potrebna je registracija a to košta. Naravno posebna je registrcija za sredstva koja se koriste u zatvorenom prostoru a posebna je registracija za sredstva koja se koriste na otovrenom i naravno takse i pristojbe za registraciju naplaćuju se posebno za jedan ili drugi slučaj. Kako je naše tržište relativno malo - distributeri se snalaze i registriraju samo za onaj slučaj gdje se više koristi. Na kraju dana svu tu 'brigu' države plaćaju krajnji potrošači. A birokrati žive od toga da udaraju pečate na već poznate stvari. A svi znamo da kada nema pečata - tek onda nastaju pravi problemi......

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
320
Pa sad, kod svih, uglavnom, stoji uz komercijalu i način primjene, kolicina, koncentracija i za male poljoprivrednike, hobi vrtlare. No i to uglavnom za istu onu optrebu u zatvorenom prostoru na k9jeg se karenca odnosi

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
320
Sjetva kupusa i kelja pupčara za jesen.. može li sad ili nije vrijeme?
Probao sam početkom svibnja, u dva razlicita supstrata i nula bodova. Tanke, visoke biljke. Slabije nego zimi paradajz u kući bez svjetla?

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
320
Probati ću još jednom iako msm da kod mene ne važe uobičajena pravila 🫣. Nego, jel ovo plamenjača. Sađen u proljeće. Crva ne nađem🤔

1000026838.jpg

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,781
Paradajz se oporavlja. Većina barem... Krumpir je dobar, tikvice i bundeve... Nisu baš nešto.

Paprika je totalni promašaj... Ali totalni... Kud ne raste, tud je žuta 😆😂

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,374
Jel se smije s Delan Pro poprskati krumpir, grah, luk i ostalo povrće?
Ostalo mi je 5 l tekučine od prskanja jabuka, pa mi je šteta baciti.

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
320
Čim su se pojavile male naznake da će bilje izači iz zemlje, išle su van. S obzirom da je na suncu peklo bile su dijelom u sjeni. Ispod grma jer sumnjam da bi podnjele tu temperaturu

Najnoviji postovi

Na vrh