• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Bla bla svaštara

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
337
Ja ak zaljevam navećer koristim vodu iz spremnika. Ta nije hladna. Za sad još ima vode, ali je pitanje kaj bu ak ne počne kiša i produži se ovih 35 i više u plusu. Izgleda da do godine treba u startu nabaviti malč

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
337
1000028630.jpg
Budući da mi trgovac nije znao odgovoriti, bi li ovakva pumpa mogla zadovoljiti potrebe izvlacenja vode iz bunara i punjenje ibc spremnika ili za direktno zalijevanje. Bunar je udaljen od spremnika nešto oko 10 m, a visinska razlika bi mogla biti oko 6-7 metara. Pumpa bi bila kod ibc spremnika. Ne treba mi veliki kapacitet ili pritok. Kako god

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,696
Zbog čega ne razmišljaš o potopnoj pumpi. Spustiš ju u bunar i riješiš problem. Obično takve pumpe imaju i dosta veliki protok i za kratko vrijeme ti napune spremnik.

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
337
Ma razmišljam ja svašta... a i previše. No na prvom mjestu tu bi bila jednostavnost rukovanja odnosno setup-iranja svaki put. Razvlačenje kablova i cijevi do bunara i motanje istih nakon obavljenog posla. Ovako bih pumpu montirao kod ibc-a, zatvorio je i stavio priključak za vodu i još mi treba 3 metra kabla. Dakle jednostavnost rukovanja. Bilo tko može on/off. Za potopnu nije tak jednostavno

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,074
obzirom da je ova pretočna, mislim da nije za tebe...treba ti ipak nešto jače, po mogućnosti da ima rezervoar za litru vode, pa je i samousisna...

Najnoviji postovi

Na vrh