ja sam ima isto problem sa pužima u blitvi, 16.8 i početkom 9tog sam sija blitvu oba puta neuspješno, mislija sam da je do sjemena ili da su ptice pojele tek niknutu blitvu dok nisam u zoru po rosi doša na parcelu i vidija koliko ima puža. Istu parcelu sam treći put sija al sam tretira mesurolom i to malo više od max. preporučene doze, sutradan kad sam doša bilo je krepanih puža na nekim mistima i 30tak po m2 i opet sam početkom ovog tjedna primjetija da ima puževa i to poprilično na rubovima parcele jer dolaze sa susjednih parcela pa sam opet bacija malo mesurola uz rubove, a sutradan sam naša najmanje 100tinjak krepanih puževa po rubovima, a sredinu parcele sam u zoru obiša i tu ih je bilo malo, njih sam skupija i bacija. Tako da se nikako ne bi složija da je to nepotrebno trovanje, možda kad se sadi za vlastitu potrošnju, al za prodaju se mora tretirat. Meni su puži napravili veliku štetu čak i na mandarinama, prošlih godina bi načeli mandarine koje se diraju zemlje (kad grana pod teretom ploda dotakne zemlju), a ove godine se penju uz deblo do samog vrha stabla i oštečuju plod, doduše to jesu mala oštečenja, al dovoljna da plod nije za prodaju