Pozdrav forumaši, ima li netko, ili znadete za nekog, tko ima hidro motor zadnjeg pogona za GR10, ili MD8.
Na ovoj je strani postavljeno pitanje kako riješiti zaustavljanje vrtnje rotora freze, tarupa ili muličara,kako to tko naziva, i kako napraviti da se rotor vrti prema naprijed i prema nazad. Na mom GR10 se i "rakete" vrte u lijevo i u desno.
To sam riješio prije više od 25 godina, sebi i još nekolicini i od tada nema zaustavljanja rotora tarupa. Isto tako imam ugrađena 2 senzora na osovinama gdje se lupi kukuruz, jer radim dosta na nagibima. Povećao sam tank hidrauličnog ulja za 25 litara, pa kad ni to nije bilo dovoljno zbog pregrijavanja ulja u ranim popodnevnim satima,
ugradio sam dodatni hladnjak ulja, spojio ga u povratni vod bajpasom i senzorom. Kad se temperatura ulja digne na 75 do 80 stupnjeva, ulje prolazi i kroz dodatni hladnjak gdje se hladi na radnu temperaturu, i to je to za sada.
I sada još samo da se negdje nađe hidro-motor za mene, makar i neispravan, pa bi možda iz dva nastao jedan dobar.