• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

bregasta torpedo

kole

Član
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
146
pitanje za poznavaoce torpedovih motora.....u pitanju je F4L912-motor od torpeda 75ice

Da li je bregasta osovina ista na traktorskom motoru koji se vrti do 2400 o/min i na stabilnom (na agregatu i sl.) koji se vrti npr. 1600 o /min?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Trebala bi biti ista. Nema razloga da bude drugačija.
Razlika bi trebala biti jedino u regulatoru Bosch pumpe: ovaj za agregat ima manji astatizam (tj. vrlo oštro reagira na promjenu tereta, odnosno brzine motora, no samo u uskom području).

ivan81

Član
Tu od
13 Lip 2013
Poruka
73
Znam za ivecov motor koji je na agregatu, na new holland traktoru ili iveco kamionu da se razlikuje u karteru i uljnoj pumpi,na agregatu ima puno veći protok i karter je oblikom drugačiji od ovih pokretnih motora,vjerovatno je situacija ista i kod torpedovih motora

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Moje mišljenje isto je da bi trebala biti ista.
Nevidim razlog da bi bila drugačija.

kole

Član
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
146
hvala na odgovorima..... da li se proizvodio isti ovakav motor za kamionski program tj. za ugradnju u kamione? tamo se treba vrtit oko 3100o/min?

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Radio sam motor na vilicaru i na kamionu.Razlika je bila u letecim lezajima na radilici i u karikama (oblik karika) .Ostalo je sve isto .PVP je svana ista ,al ima razlike u podesenosti regulatora.

Najnoviji postovi

Na vrh