evo da napravimo neku vrstu sažetka ove godine. dakle,urod je bio oko 50kg po stablu u prosjeku,7 godina starost stabala,nektarine oko 30kg,dosta sitne,razlog je suša i nedostatak vode,nemam navodnjavanje. pričali smo puno zaštiti,da kažem nešto i o tome,jednom bakar,jednom Daconil protiv kovrčavosti i to kad su bile one velike kiše na početku,jednom Chromodin protiv kovrčavosti,jednom Calypso protiv uši,dva puta dithane protiv šupljikavosti,svaku sortu po jednom desetak dana prije berbe sa Signumom protiv truleži. rezultat,nikakvih pojava bolesti,nešto malo truleži na nektarinama sam imao,ali zanemarivo na kraju. gnojidba,svaku jesen kilu nule po stablu ili bilo koje drugo sa malo ili ništa dušika,onda dušik na proljeće u tri navrata,htjeo sam prihranu preko lista ali nisam. sad kad poberem i zadnju sortu ide prihrana Borom za bolju cvatnju nagodinu. evo,sva mudrolija sažeta u par rečenica,nema potrebe bacati lovu na sve više od toga. naravno,sve ovisi o godini,količini padalina itd ali to je otprilike to.
U potpunosti se slažem sa tobom,barem za ovu godinu mislim da je sve više previše. :drink: