• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Buče (bundeve)

• Temu pokrenuo krx pozega
  • Datum prvog posta

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
mi smo posijali pred 4 dana,još su toliko da ne izbiju van iz zemlje..sutra,preksutra več se budu vidli redovi...

JordanX

Član
Tu od
15 Velj 2011
Poruka
149
Jeste li koristili u tikvama Fertina B ( tekuće gnojivo sa dodatkom elementa Bor ) , navodno se koristi prije cvatnje za bolje oprašivanje ?

krešo1

Član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
156
Jeste li koristili u tikvama Fertina B ( tekuće gnojivo sa dodatkom elementa Bor ) , navodno se koristi prije cvatnje za bolje oprašivanje ?

Bolji ti je 21% čisti bor, 30 dkg. na ral deset do petnajst dana prije početka cvatnje.:icon_super:

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
i kod mene..sjeme loše kvalitete..moli smo išloli dosaditi još,pa sad su dobro i izašle...

K

kr0002pm

Guest
i kod mene..sjeme loše kvalitete..moli smo išloli dosaditi još,pa sad su dobro i izašle...
mislim da nije upitna kvaliteta sijemena (kupljeno u austriji rafaizen agro) vec nije bilo tretirano insekticidima posto je imalo bio certifikat uglavnom u redovima ima dosta crva drotara i crnih kukaca

braco

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
60
lose nicanje i kod mene, neznam koji je razlog, ali mislimo da je ovo hladno vrijeme isto utjecalo

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
kolega je moral presijavati oko 11 ha jer nije dobro izašlo zbog lošeg nicanja i sjemena...a uvjeti za sjetvu nemožeš bolje poželjeti,vlažna zemlja,toplo...a sad je opet prehladno im..

K

kr0002pm

Guest
kolega je moral presijavati oko 11 ha jer nije dobro izašlo zbog lošeg nicanja i sjemena...a uvjeti za sjetvu nemožeš bolje poželjeti,vlažna zemlja,toplo...a sad je opet prehladno im..

jan nisam sve presijaval vec praznine rucki sadili motikom al opet na tim mijestima slabo izasle u jamicama ima nekih crnih kukaca i crva... velim izaslo oko 70%

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ja neznam kaj da velim za ovu godinu!? Prviput sijano 10.5 orginal kupljen u sloveniji onaj u crvenoj vrecici, nicanje katastrofalno, komplet presijano sa domacima 23.5 i jos nema niti n od nicanja. Proslu i pretproslu godinu sijao isto takvo crveno sjeme bilo vani vec 5-6 dan u j... susi. Posijao sam nesto vise od 2000chva, bacio podnjih 300kg 7-20-30 pripremio 300kg kana za prihranu i jos folijarno i sad debela cuna od sveg skupa ne krenu li do utorka van sve cu presijat sa kukuruzom. :icon_toilet:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,632
Ja sam ove godine posadil ručno u kućice po 5-6 sjemenki na razmaku 3 x 3 m. Tak mi je lakše frezati između. :icon_razz:
Ak sam pogrešil, bum videl najesen.
Kupil sam malo Gleisdorfera, a dio sam posadil domaće seme od lanjskih slovenski golic.
Domaće su se bolje sklile. :icon_fU:

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
pa i mi imamo oko 1 ha i nakon par dana ove kaj su izašle,išli smo kopat gdje su koštice,koštica je u zemlji,ali uopče nije niti pustila klicu...i sad kad smo presijali ručno dje fali sad su več vani...to je bilo cca 15 dana nakon sjetve.. i sad ih valjda bude nekaj...

K

kr0002pm

Guest
moze li se igdje kupiti pogaca buca?i koja je cijena za kg?

moze u svim usluznim uljarama kolko cujem da je cijena oko 5 kn za kg
ja svoje uzimam doma dobre su za ribu
:icon_fU:

K

kr0002pm

Guest
Ja neznam kaj da velim za ovu godinu!? Prviput sijano 10.5 orginal kupljen u sloveniji onaj u crvenoj vrecici, nicanje katastrofalno, komplet presijano sa domacima 23.5 i jos nema niti n od nicanja. Proslu i pretproslu godinu sijao isto takvo crveno sjeme bilo vani vec 5-6 dan u j... susi. Posijao sam nesto vise od 2000chva, bacio podnjih 300kg 7-20-30 pripremio 300kg kana za prihranu i jos folijarno i sad debela cuna od sveg skupa ne krenu li do utorka van sve cu presijat sa kukuruzom. :icon_toilet:

i ja cu grupu 300 posijat jedan dio gdje je lose izaslo ak mi vrijeme dopusti uvijeti na njivi katastrofa blato

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
i za svinje su odlične pogače,jako ih vole jesti...samo ih treba sa čekičem razbiti prvo jer kak on stisne u preši jako teško se lome..i ako staviš veče komade u čekičar,on če se razletit kak je to tvrdo,najbolje satrt u manje komade pa onda u čekičar stavljat pomalo..tak mi radimo več nekoliko godina..samo mi imamo pogače kaj dobijemo iz istisnutih koštica za ulje..

Zombie

Član
Tu od
29 Ožu 2013
Poruka
629
ja sam mislio za krave,ali moram jos to malo proucit:) cini mi se to malo puno,ako je cijena 5 kn,a soja je 5,10...

Na vrh