ja sam ih sam napravil od sita za grah kaj se fobiju s njomPozdrav.
Jel netko zna dali postoji za oltovu mehaničku sijačicu za kukuruz oni ulošci plastični za sijanje buča
Dual gold 960 EC 1,4 l/ha i Centium 36 CS 0,25 l/ha -200-300 l/ha.Kojom kombinacijom spricate buce odma nakon sjetve ?
Probao sam ja sijat sa olt msk, al mi se nije svidjelo,lomilo je i trošilo je previše sjemena . Ja sam nadogradio msk tako da ručno ubacujem koštice i to se pokazalo puno bolje. Ide po jedna koštica i puno je veča preciznostJa sam kupio sita za buce za mehanicku sijacicu....i sve podesio kako kazu oni koji siju s mehanickim sijacicama no ne svida mi se...probao sam sa ovi kosticama koje imam doma i uvjek baci po 3-4 kostice nekad i manje ali i vise...jos cu probati sa sjemenskim kad dodu no mislim da necu riskirati bolje platiti uslugu sjetve nego cjelu godinu zaribat.
Joža meni se jako dopada to kak si napravil sušaru za košticeSav materijal je nabavljen večinom na otpadu pa točnu cijenu neznam, a i sve je rađeno pre dve godine. Sad ima tu nekih nedostataka ali ja posušim i stim. Ovaj plinski top mi daje previše topline, a malo vjetra trebalo bi nešto da malo više propuhuje koštice. Temp. sušenja mi je
65-70, a trebala bi biti oko 60. Uglavnom za 9-10h posušim 400 kg i za to potrošim bocu i pol plina. Sad sam sušio drugu sezonu i samo za svoje potrebe tj 3-4 sušare pa se još uhodavam