M.M. kaže:
Nisam bio u mogućnosti pogledati poljoprivrednu emisiju, jel može netko u kratkim crtama napisati šta je bilo, a da se tiče proizvođača mlijeka, ili još bolje jel postoji negdje poljoprivredna da se može pogledati na internetu?
gost je bio nikola andrić iz lasovca, i prilogu mladen šolčić
stvar je tome, da je sve jako dobro objašnjeno, šta se traži, kolko se dugo traži i da nema potrebne kritične mase da se napravi bum.
mladen i nikola su stalno na pregovorima za cjenu mlijeka, i na jedvite jade se to podiže barem za 10 lipa, oni su inače u udruzi uzgajivača holstein goveda i među kojima sam i ja.
stalno smo u kontaktu i kolko oni god vama izgledali da se brinu za svoje guzice, nije baš tako, imaju i oni problema
ne branim nikoga makar su mi dotični skoro susjedi, ali u suštini problema da nemate njih dvojicu nema ko povest pregovore, a oni pregovaraju več mjesecima, pozivaju ljude, a dođe 10 ljudi, i kad ovi buđovani to vide, svakom je jasno da pregovora nema.
iz te emisije valja izdvojit :!:
sastanak svih udruga u kojima se traže sva prava koja proizlaze iz zakona i tak to, i na kraju mladen šolčić kaže i to je tako točno da ne može nitko ni slova zucnit.
veli ovako: a zašto mislite da če se vašim uvjetima udovoljit, neče nikako , jer mi več pregovaramo mjesecima i nema pomaka
i kako god čovjek vama bio smješan sa bubi flizurom,. sa 400 komada u štalama, sa preko 100 000 kuna mjesečne rate kredita, sa agrotronima pred štalama, sa bmw terecem, ipak se bori sa seljaka.
i kad je bio prosvjed pred zdenkom , u mom selu mu je mup zabranio prolazak dalje sa traktorom
.....................................
ovo je zadnji pokušaj jer se više neče imat tko borit za seljake, il če svi postat roblje, ili nas neče više biti
pa tako niti bogeca
ovo je bila među rijetkima poljoprivrednim emisijama koje sam pogledao, (ona na radiju nedjeljom je totalni šrot)