• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Case JX 80

veljo

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
81
Razmisljam o kupnji Jx 80, vidio sam ga na sajmu u Bjelovaru i svidio mi se, kako cijenom tako i sto nema puno elektronike, pa me interesuje sta vi forumasi mislite o njemu? Trebao bi mi za sezonske poslove, sjetva kukuruza, psenice itd.
 

case mxm

Član
Tu od
30 Ožu 2011
Poruka
65
Pozdrav ja sam ovdje novi pa se još snalazim nadam se da mi nećete zamjerit ako nešto spetljm.Ja inaće imam 2 casea i izuzetno sam zadovoljan mislim da jx nije loš izbor
 

veljo

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
81
Pa i ja mislim tako, nije previse para, a treba mi traktor u rangu od 70-80ks, a kako god preracunam kad odbijem PDV i kapitalna, dodje me skuplji nekih 5000e od nekog polovnig case ih u solidnom stanju.A JX mi i ne bi mi radio teske poslove, prskanje razbacivanje mineralnog djubriva, sijanje, malo tanjuranja a ponekad i oranje kao pomoc ako bude potrebno za starog ali pouzdanog Internacionala 1246. Kako god bilo, mora biti puno bolji od nekog bjelorusa ili da ne spominjem kineza ili IMT-a!
 

case mxm

Član
Tu od
30 Ožu 2011
Poruka
65
ja također imam internecionala ali 946 to je pravi stroj!!! imam case mxm i jxu njih sam kupio upravo zbog internacionala mxm ima 7000h a jxu 3000h i nisam imo nekakovih većih kvarova!!
 

veljo

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
81
Ne znam jos tacno, ne mogu se odluciti izmedju Case jx 80 ili McCormicka u tom rangu ali bez elektronike naravno. nadam se da ima neko ko bi me mogao posavjetovati u vezi tog.
 

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,340
kod nas u Slavonsko Brodskoj poljoprivrednoj školi ima McCormick 95 i jako su nezadovoljni jer stalno im odlaze nekakve sitnice.Mislim da bi sa caseom trebao biti jako zadovoljan jer ipak serija jx je traktor koji se više prodavao na našem tržištu od bilo kojeg drugog McCormicka,a i čuo sam da će se McCormickova proizvodnja uskoro ugasiti jer im baš i nije išlo najbolje sa prodajom istih,dok je se case ponovno i sa novima modelima dokazao kao odličan traktor.Ja sam kupio novoga JXU i trebao bi mi stići kroz nekih 10-ak dana.prije kupnje sam se dosta raspitivao i mogu reći da su ljudi super zadovoljni.
 

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,144
Pa el nije Case isto kao i McCormick,kao što je SDF grupacija, el nisu tak i onu u istoj grupaciji u jednoj,nemislim na sdf da su u njoj
 

veljo

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
81
Ma slazem se, i ja mislim da je jx serija ipak poprilicno dobra, ipak je rijec o Case IH traktorima.
 

veljo

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
81
A sto se tice Dado Case i Mccormick traktora nemam pojma, to moras pitati nekog strucnijeg (pametnijeg). Ja licno mislim da je McCormick nekada proizvodio stare International traktore,valjda.
 

veljo

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
81
Josipe, znas li koja je razlika izmedju jx i jxu serije i koja je cijena jxu 85,otprilike?
 
M

minajo

Guest
Traktori jx su čista mehanika dok kod jxu je situacija malo drugačija oni mogu imati i elektronike ako kupac to želi što znači da je profesionalniji i moderniji. Mislim da nećeš sigurno pogriješiti ako se odlučiš za bilo koji traktor iz CNH korporacije.
 

case mxm

Član
Tu od
30 Ožu 2011
Poruka
65
da točno jx serija je čista mehanika ali i jxu može bit isto bez elektronike ja imam takav ima samo kardan,prednju vuču i šperu na prekidač tj.elektro ventil! traktor ima 3000 sati 3g. star i super sam zadovoljan mislim da jx nije loš izbor u svakom slučaju bolji od mekormika!!!
 

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442
McCormick i Case ne pripadaju istoj grupaciji, McCormick je u grupaciji sa Landinijem i rade potpuno iste traktore različite boje (isto kao i SDF). 2 i pol godine imam Landinija Powerfarm 105 koji sada ima blizu 1000 rh i jako sam zadovoljan. Nisam imao nikakvih problema osim jedne loše bačve plavog dizela na koji je traktor bio osjetno slabiji.
Uglavnom mislim da ne možeš pogriješiti ni sa jednim od ta dva traktora,a pri odabiru uzmi u obzir i koliko ti je udaljen servis (ako nedaj bože zatreba) te naravno odaberi traktor u kojem će ti biti ugodnije raditi, naravno i cijena je veliki faktor prilikom odabira.
 

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
551
nemojte mi pljuvat po McCormicku, a u životu ga niste vidli ni sjedili u njemu.
imam 2 doma i rade bez greške, mogu usporediti JD 5820 i McCormicka 95 konja, JD se može sakriti, i po potrošnji, i po radu. susjed ima 5820 pa sam i ja dosta radio sa njime. Mc ima 100 litara rezervar i izdura 2 dana sjetve, prskanja, dok JD jedva jedan. al ovo je tema o Caseu. izgledom su Mc i Case isti, i unutrašnjest kabine identična kod modela starih 5 godina, znam jer sam razmišljao o kupnji jednoga lani. i mogu reči da je dobar traktor.
 

veljo

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
81
Sve u svemu, necu pogrijesiti ako kupim i jednog od njih....
 

case mxm

Član
Tu od
30 Ožu 2011
Poruka
65
Da mislim da nećeš!! ali u tom svemu ti je dosta bitan i servis! pošto je sad agronom preuzeo zastupništvo za case-a za njih neznam kako ide brzo jer nisam još radio s njima ali znam da rade 2 mehaničara iz step-ca-a sa kojima sam ja bio super zadovoljan!! a za Mc moraš pitat daniela 2356??
 

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,340
agronom je jedna jako korektna firma,meni je na fiatu grana otkinula jedan ventil od hidraulike i jučer mi je gazda agronoma nudio jednog casea da se poslužim dok mi ne stigne ventil koji sam naručio.što se tiče servisa 100% sam uvjeren da će tu biti brzi i kvalitetni jer znaju da je tu ključ njihovog uspjeha.
 

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,110
josipe mc cormik u poljoprivrednoj školi stalno radi,a na sameu se stalno nešto kvari koliko ja znam
 

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,340
čovjek koji sa njim radi tvrdi drugačije,a i novi je,ali možda se taj traktor njemu osobno ne sviđa pa ga grdi,a same-a je jako hvalio.daniel ima McCormicka i kaže da je zadovoljan pa mu i vjerujem,a ja sam možda ipak malo pretjerao u ocjenjivanju McCormicka iako se bojim da bi se proizvodnja tih traktora mogla ugasiti kako sam čuo.
 

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,110
kako se zove taj čovjek koji ti je to rekao,danas san vidio mc cormika sa prskalicom,kako si zadovaljan sa 105-icom
 
Na vrh