• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Case

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
1 čovjek 2 sata ti ne pije vodu, nikako.....
imam JD1188 i dvojica imaju kaj radit 3 sata, a rade to vec barem 5 godina, tak da, a i reci mi kak budes sam promijenil korpu...... koja ima preko 100 kg.
I koliko taj kombajn kosta uopce???
I moras mi obrazlozit kak je to okretniji od kombajna sa treskalicama.

Ovo nije zlonamjerno pisano, nemoj se ljutit, samo trazim obrazlozenje...

Moj JD pukne godisnje oko 500 ha ladno, da ima manje kombajna u selu mogo bi i vise....

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
1 čovjek 2 sata ti ne pije vodu, nikako.....
imam JD1188 i dvojica imaju kaj radit 3 sata, a rade to vec barem 5 godina, tak da, a i reci mi kak budes sam promijenil korpu...... koja ima preko 100 kg.
I koliko taj kombajn kosta uopce???
I moras mi obrazlozit kak je to okretniji od kombajna sa treskalicama.

Ovo nije zlonamjerno pisano, nemoj se ljutit, samo trazim obrazlozenje...

Moj JD pukne godisnje oko 500 ha ladno, da ima manje kombajna u selu mogo bi i vise....

@Danijel,ovo je kombajn s aksijalnim bubnjem i njemu je korpa u sekcijama i vadi se sastrane pa je moguće da se tako brzo obavi.

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
@Danijel,ovo je kombajn s aksijalnim bubnjem i njemu je korpa u sekcijama i vadi se sastrane pa je moguće da se tako brzo obavi.

Nesto kao CTS od JD???
pa svejedno ima bubanj kao i svi kombajni, a aksijalni bubnjevi su umjesto treskalica...

sustav_odvajanja.jpg

edit, sad sam malo proucil taj kombajn, nema bubanj na ulazu ko standardni kombajni, ispricavam se

Posljednje uređivanje:
B

Bobo

Guest
Josipe, posto 142?!?

Aj ga daj u Agronom staro za novo, pa da ga ja otkupim ;)

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
daniel kada se korpa vadi nije potrebno odvrnuti ni jedan vijak,korpa se vadi u sekcijama sastrane kao što je napisao jd.axialni kombajni su kraći od standardnih pa su time i okretniji.
što se cijene tiče 6088 je negdje oko 155000€,a 5088 je povoljniji 8%.naravno na ove cijene case daje još 10% popusta za prvi kombajn u HR.
Bobo o kupnji novog kombajna ćemo odlučiti tek kada se vratimo iz austrije.case 2388 koji smo gledali je preširok u točkovima i na par mjesta bi nam to stvaralo probleme.ako 5088 ili 6088 budu zadovoljili gabaritima mislim da ćemo svakako trgovati,a tek tada će stari kombajn na bubanj.142 mogu prodati bez problema,ali ako u agronomu dobije pristojnu cijenu svakako ću ga dati pod račun.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
uzeli bi ja i bratić, u selu se samo nas dvojica ozbiljnije bavimo ratarstvom.

tatar

Član
Tu od
16 Ruj 2009
Poruka
454
brat i ja na tangencijalnom promjenimo adaptaciju žito kukuruz za 4 h tako da na aksijalcu mora sigurno ić za barem duplo manje , nema blindi neskida se uvlačno grlo pa zapravo to i nije neki posao, poskidaš limove sa strane izmjeniš korpe i prekopčaš adapter .

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
ma meni su spominjali i pola sata,ali ja u to ne vjerujem jer je to stvarno premalo vremena.
ali za dva sata se sigurno to može odraditi.

case mxm

Član
Tu od
30 Ožu 2011
Poruka
65
pozdrav forumaši!zanima me razlika između kombajna s natresaljkama i aksijalnog prednosti i mane jednog kod mene je dosta brdovit teren pa me zanima koji bi bio bolji?

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
Agronom se izgleda ne šali kad je u pitanju prodaja Case kombajna u RH.
Navodno da uskoro dolazi još jedan Case kombajn,a riječ je o modelu 7088 i trebao bi biti izložen na sajmu u Gudovcu skupa sa prvim naručenim 5088.

B

Bobo

Guest
JAOO pa ja zaboravio ovdje napisati... danas prijepodne ga nije bilo kad sam isao na selo i po mraku se vracam kuci i vidim ga tamo parkiranog... reko, sad cu prije tebe javiti vijest, a ono klinac ;)

Nego, cija je ovo azdaja na kraju? Cuo sam da se i gospodin M. zanima za novi kombajn... pa da 7088 nije njegov?

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
gosp.m. kupuje 7088,a mi još ništa nismo dogovorili iako mislim da bi se od svega toga nešto moglo iskemijati.

Najnoviji postovi

Na vrh