mislim da nije bolji jer je lexion od pavlaka koštao 400 000 eura. novinari pišu gluposti
Nije.leksion je duplo skuplji.i ima puno veču protočnostznači to čudo je bolje od lexiona
Vidim slabo posjecena tema, izgleda da se kod nas u okruzenju malo zna o Case IH kombajnima. Iako ga nisam nikada imao (planiram), mislim da je jedan od naj-naj kombajna, bar sto se tice starijih, nama dostupnijih modela. A ponajvise mi se svidja sto su "axialni" kombajni fantasticni za kukuruz i soju. A ako iko zna praviti axialne kombajne onda je to Case IH.
http://www.youtube.com/watch?v=nnN7VCNRrDI
Kod mene kolega ima CASE AXIAL kombajn neznam koj broj al je jako velik,žitni heder mu je 6.50 m.Navodno je dobar kombaj kaže kolega,a da je močan u radu to sam vidio,samo gdje ja prođem sa svojim JOHAN DEERE tu on ne može jel je pre širok.
u triticale nas je case iznenadio radi perfektno ovrši bolje nego john deere a manje lomi .
da ima jako malo loma u soji kad smo lani kosili soju loma je bilo manje nego u soji koju smo dobili za sjeme ili u brojkama 1,1 % primjese ali tu je više bilo sturog zrna nego loma.
u pšenici smo smanjili vjetar da se primjesa digne sa 1,5 na 1,9 tako da sad prodamo i malo pljeve.