Kad navečer prestaneš kuriti, ujutro mozes početi grijati bez kurenja.koliko dugo je voda topla u spremniku?
Deni na papir cijenu koštanja i uštedu goriva (drva), pa izračunaj sam.Ajd pojasni zašto se ne isplati, ja je imam 15 godina i mogu reći da se isplati
Sve ovisi o tome koliko te godišnje košta grijanje.... ako je grijanje na skupo gorivo (recimo zemni plin) onda se sigurno isplati, ako je gorivo jeftino (recimo vlastita drva, sam izradim, sam si dovezem, možda tri-četri dana posla da se iscjepa i složi) - onda je isplativost upitna. Sa dobro izoliranom kućom otvaraju se nove varijante grijanja pomoću dizalice topline i solarnih ćelija ali i u to treba investirati podosta love u startu. Svatko treba raditi računicu za sebe.Ajd pojasni zašto se ne isplati, ja je imam 15 godina i mogu reći da se isplati
To znam, ali da li se mogu grijati iz spremnika, recimo, i drugi, pa treći dan, barem u ovom prelaznom periodu? Kolika je temperatura vode 24/48/72 sata nakon prestanka loženja ako se nije trošila energija iz izoliranog spremnika a bila je zagrijana recimo na 90 C? Što kaže praksa?Kad navečer prestaneš kuriti, ujutro mozes početi grijati bez kurenja.