• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Centralno i ostalo grijanje

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,938
Nije riječ o uštedi koliko o komforu. Nema brige koliko budeš natrpal peć...nema brige da ista smoli, skupa z dimnjakom...a griješ se i kad ne kuriš.

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
219
Nije riječ o uštedi koliko o komforu. Nema brige koliko budeš natrpal peć...nema brige da ista smoli, skupa z dimnjakom...a griješ se i kad ne kuriš.
koliko dugo je voda topla u spremniku?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,317
Pa ne isplati se ni termofasada (a i puno više košta)...a sad više ne znaš niti procijeniti komad drva ;) :D
Ajd pojasni zašto se ne isplati, ja je imam 15 godina i mogu reći da se isplati

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,938
koliko dugo je voda topla u spremniku?
Kad navečer prestaneš kuriti, ujutro mozes početi grijati bez kurenja.
Deni na papir cijenu koštanja i uštedu goriva (drva), pa izračunaj sam.
Ak imaš svoju šumu, pogotovo.

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
219
Sve ovisi o tome koliko te godišnje košta grijanje.... ako je grijanje na skupo gorivo (recimo zemni plin) onda se sigurno isplati, ako je gorivo jeftino (recimo vlastita drva, sam izradim, sam si dovezem, možda tri-četri dana posla da se iscjepa i složi) - onda je isplativost upitna. Sa dobro izoliranom kućom otvaraju se nove varijante grijanja pomoću dizalice topline i solarnih ćelija ali i u to treba investirati podosta love u startu. Svatko treba raditi računicu za sebe.

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
219
Kad navečer prestaneš kuriti, ujutro mozes početi grijati bez kurenja.
To znam, ali da li se mogu grijati iz spremnika, recimo, i drugi, pa treći dan, barem u ovom prelaznom periodu? Kolika je temperatura vode 24/48/72 sata nakon prestanka loženja ako se nije trošila energija iz izoliranog spremnika a bila je zagrijana recimo na 90 C? Što kaže praksa?

Najnoviji postovi

Na vrh