• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Centralno i ostalo grijanje

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,447
Na forumu se ljudi žale da IMT 533 baš preveč ne voli zimu. Ali na forumu se svakaj piše pa možda nije baš svemu ni vjerovati. Isto tak sam čital da rusi, dok je jaka zima, ni ne gase svoje mašine nego delaju non-stop. Možda je i to rješenje za one koji imaju traktore koji teže pale, a trebaju im po zimi.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,189
Ispravan grijač i nema on pojma kolko je stupnjeva vani . Osim kaj nemam potrebe za njim po zimi ,jer je meni zima. Kresnem ga tak 2 put na mesec da mu nebu dosadno

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,121
Kod mene je jućer na dva maha nestalo struje na kratko, a onda po noći na malo dulje. Grijem se na dizalicu topline. U tih malo više od 9 sati se nije nič strašno dogodilo. Temperatura je u boravku pala za skoro 2°C, na 21,3°C ali nekima bi to bila uobičajena temperatura. Danas se DT uključila dok sam bil pri meši i nastavila dalje grijati.

S obzirom da nemam UPS u šparetu mi mogel jako polako kuriti s ložištem u najvišem položaju i ne bi se grijala cijela hiža. Za sadašnje doba je to nekima nezamislivo, ali kod mene je tak bilo godinama dok nismo napravili centralno i još smo svi živi. Zdravi baš nismo preveč, ali razlogi su drugi.
Ako je arhitektura kuće povoljna za sifonsko grijanje, svakako je poželjno malo više platiti cjevovod.

Galda

Iskusan lik
Premium
Tu od
11 Ruj 2022
Poruka
595
Sve je to ok, i ups i agregat i imt…. Ali iznad svega mislim da je važna dobra izolacija. Ako je ona dobra neće se kuća tako lako ohladiti. A i podno doprinosi cijeloj priči jer kad se sve ugasi ono još satima grije.
Kod mene je sve na struju tako da sam najranjiviji na nestanak struje.
E da, nemam ni fasadu 😂😂

Najnoviji postovi

Na vrh