E, ja uz sav trud nisam uspio naci, te se ispricavam za duplanje topika. Cijenio bih link ili barem naznaku u kojoj grupi tema bi se moglo nacizvona kaže:tu smo vec negdje obradivali temu
branko kaže:kod mene , granicno podrucje izmedju koprivnice i ludbrega, je cijena dobre oranice 500 kn po jutru znaci cca 850 po ha, a livade i pasnjaci cca 200 kn po jutru, mada ima dosta i badava glavno da se pocisti na zaraste u trnje.
sapat kaže:...i ovo što sam ja naveo je cijena kod privatnika
TX75 kaže:sapat kaže:...i ovo što sam ja naveo je cijena kod privatnika
onda je kod nas stvarno zakup đabe,ali i to ovisi sve do gazde nama su bili tražili i više za zakup al nismo dali cjena je 50€ po jutru pa ti uzmi ako hoćeš ako nećeš nemoraš,..
a koliko vam je onda cijena zakupa na državnu zemlju???
Smiljan kaže:TX75 kaže:sapat kaže:...i ovo što sam ja naveo je cijena kod privatnika
onda je kod nas stvarno zakup đabe,ali i to ovisi sve do gazde nama su bili tražili i više za zakup al nismo dali cjena je 50€ po jutru pa ti uzmi ako hoćeš ako nećeš nemoraš,..
a koliko vam je onda cijena zakupa na državnu zemlju???
Jeli to za visegodisnji zakup sa ugovorom kod biljeznika ili samo na jednu godinu ili na vise godina "na rijec"? (naravno mislim na zakup od privatnika) O kojim se povrsinama radi?
Pa valjda iz te zemlje nesto i izvuku da bi nadoknadili taj, nazovi minus. A vjerujem da je jeftinije biti u takvom "minusu" nego kupovati stocnu hranu. Btw Kolika je cijena stocne hrane za jednu npr. kravu godisnje, uz pretpostavku da se samo sa time hrani?zvona kaže:U Satnici su pojedinci dizali toliku cijenu drzavne zemlje koja je previse jer toliki nije ni poticaj znaci u minusu su
paor kaže:U razlici pozitive od 4,775 kn postoje još ostali troškovi (amortizacija strojeva i štala, trošak rada, vode, veterinara, papirologije i označavanja, manipulacije mlijeka...) tako da se može vidjeti kolika je bijedna zarada.
Samo bih spomenio da se proizvodnja mlijeka smatra najkompleksnijom proizvodnjom u poljoprivredi.
Smiljan kaže:Tocno, zato se hrana za stoku ne isplati kupovati.
Ali zaboravljas ako svu hranu kupujes da ti ne trebaju strojevi kakvi ti trebaju kad tu hranu sam radis. Sa mojim skromnim znanjem mogu zakljuciti da ti za to treba jedan mali traktorcic sa par prikljucaka.
Takodjer, sto se rada tice, u takvom (teoretski) organiziranom gospodarstvu gdje se sva hrana kupuje jedan covjek moze mrtvo-ladno opsluzivati trideset krava sto vec dolazimo do ne bas bijedne place od stotinjak tisuca kuna godisnje, neto.