Evo da se osvrem na ovu temu,i pitanje dali se isplati plaćati uslugu da bi se nešto proizvelo znači prošlu jesen sam čovjeku u selu izorao njivu i odradio mu sve do kraja pa mogu podvući nekakvu crtu o isplativosti radi se o površini o nekakvih 2800m2 +- 100m2 pa evo kronologije
600kn oranje
300 kn sijanje(rasipač+ drljača)
2×100kn bacanje gnojiva
600kn žetva s baliranjem slame
Sijeme je bilo njegovo(tavanuša dvoredac) 2 vreće ,prilikom sijanja je bacio 50 kg npk 15 15 15,prvu prehranu je kupio 25 kg kana i vreću ureje, drugu samo vreću urje.
Na dan žetve je poslao susjeda s vrećama po zrno,dali mu je dao 200 ili 300 kuna što mu je dovezao kući neznam,ja sam isplaćen u cijelosti,uz napomenu da čovjek nije niti jednom bio na njivi jer je teški invalid.
E sad konačno rezultat je bio 26 kvalitetno napunjenih vreća ječma,i ako pomnožimo 26 s 160 koliko kod mene košta vreća ječma dođemo do cifre od 4160kn što nije malo plus 30 bala slame kojoj se cijena krećeoko 10 do 15 kn, ipak je više od uloženog. I ovo želim napomenuti da on sam mi je priznao da je zadovoljan, a ovi svi što viču da im se ne isplati i da je jeftinije kupiti ,kad krenu kupiti ,krenu po dvije vreće a obično kupe jednua drugu odgode za iduću plaću.